adscode
adscode

YKS sınavında bölümlerin puan türleri değişmedi

Yükseköğretim Kurulu, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili bu yıl hangi bölümün hangi puan türüne göre öğrenci kabul edeceğini gösteren listeyi yayımladı.

YKS sınavında bölümlerin puan türleri değişmedi
Eğitim
Geçen yıla göre bölümlerin puan türlerinde bir değişiklik yapılmadı; yalnızca TS 1-2 puan türündeki bölümler sözel; TM 1-2-3 puan türlerindeki bölümler eşit ağırlık; MF 1-2-3-4 puan türlerindeki bölümler ise sayısal başlığı altında sınıflandırıldı. 
YÖK, dün YKS sistemi ile ilgili puan türlerini de içeren “Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları”nı yayımladı. Buna göre tüm adayların katılacağı  ilk sınav olacak Temel Yeterlilik Testi’ndeki Türkçe ve matematik soruları bilgiyi değil, yeterliliğe dayalı bir değerlendirmeyi esas alacak. Sosyal ve fen bilimleri soruları ise bilgi içerikli olacak. Türkçe ve matematik testlerindeki sorular, önceki yıllarda YGS’de çıkan soruların benzeri olmayacak. 

YKS sınav ücretinin daha önce 120 TL olmasının planlandığı bilgisini veren YÖK, yeni metinde planlanan rakamı sayfadan kaldırdı; yerine “Sınav ücreti ÖSYM tarafından belirlenecek” denildi. Geçen yıl, meslek yüksekokullarına yerleştirme sürecinde 6 farklı YGS puan türü kullanılıyordu. Bu yıl TYT sisteminde ise farklı puan türleri olmayacağı için tek TYT puanı ile adaylar herhangi bir MYO programını tercih edebilecek.
YÖK, bu yıl hangi bölümün hangi puan türüne göre öğrenci kabul edeceğini gösteren listeyi de yayımladı. Geçen yıla göre bölümlerin puan türlerinde bir değişiklik yapılmadı; yalnızca TS 1-2 puan türündeki bölümler sözel; TM 1-2-3 puan türlerindeki bölümler eşit ağırlık; MF 1-2-3-4 puan türlerindeki bölümler ise sayısal başlığı ile sınıflandırıldı. 

Din dersi almayana felsefe
Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat ile alan adaylar TYT’de ilave felsefe, 2. oturumda ise ilave felsefe grubu sorularını yanıtlayacak. Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden programlara TYT puanı ile başvurulabilecek. Bu programlara başvurabilmek için adayın TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekecek.


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)