adscode
adscode

YKS Tercihlerinde Hangi Üniversiteler İçin En Az Kaç Puan Gerekiyor?

YKS tercihleri başladı. Peki tercihlerde hangi üniversiteler için kaç puan almak gerekiyor.

YKS Tercihlerinde Hangi Üniversiteler İçin En Az Kaç Puan Gerekiyor?
Eğitim
Güncelleme : 23-Jul-19 16:22

15-16 Haziran 2019 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2019-YKS) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Sonuçları öğrenen adaylar için şimdi de tercih heyecanı başlayacak. Tercihler 23-29 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Peki tercih yaparken hangi üniversiteler için kaç puan sınırını geçmek gerekiyor?

 

ÖSYM’nin belirlediği barajlara göre, TYT'ye girip 150 veya daha fazla puan alan adaylar, özel yetenek sınavlarına başvurma imkanı elde ederken, Tablo 3’ten 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilecekler. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecekler. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir. 

AYT’den 180 veya daha fazla puan alanlar Tablo 4’ten tercih yapabilecek, 4 yıl veya üstü eğitim veren lisans programlarını tercih edebilecek.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)