adscode
adscode

YKS'de ilk sınavda başarısız olan çocuk ikinci sınavda dereceye girerse ne olacak?

CHP'li İrgil, aynı gün iki oturumda yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumunda başarısız olan ancak ikinci oturumunda dereceye girecek performans sergileyen öğrencilere ilişkin…

YKS'de ilk sınavda başarısız olan çocuk ikinci sınavda dereceye girerse ne olacak?
Eğitim
CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, aynı gün iki oturumda yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumunda başarısız olan ancak ikinci oturumunda dereceye girecek performans sergileyen öğrencilere ilişkin öneri getirdi.

Konunun milyonlarca öğrenci ve ailesini ilgilendirdiğini ifade eden İrgil, TBMM’deki basın toplantısında şunları söyledi:

“YÖK’ün açıkladığı tarihte öğrenciler sabah birinci sınava, öğleden sonra ikinci sınava girecek. Eğer bir çocuk birinci sınavı geçememiş ve ikinci sınavda Türkiye birincisi olduysa ya da ilk bin öğrenci arasına girdiyse ne olacak? Bu çocuklar başarısız mı sayılacak? Aslında bilim sınavını kazanmış ama kaybetmiş çocuklar ortaya çıkacak ve bu da bir travmaya dönüşecek. O nedenle, bu duruma düşecek öğrenci olursa başarısız olduğu ilk sınavı da başarılı sayılsın. Hatta ilk sınavı başarıyla geçen çocuklara haksızlık adına bu çocuklara yerleştiği üniversitede başarısız oldukları birinci sınavda temel alınan Türkçe Matematik derslerini alma zorunluluğu getirilsin. Yeter ki bu çocuklar boşu boşuna yıl kaybetmesin. Biz YÖK yönetiminin olumlu bir adım atacağını ve çocukları kazanmak için bu öneriyi dikkate alacaklarını umuyoruz.”

CUMARTESİ İLK, PAZAR İKİNCİ SINAV YAPILSIN

Ayrıca öğrencilerin aynı gün sınava girmelerinde öğrencinin performanslarının etkileneceğini belirten CHP’li İrgil, “Önerimiz şudur; cumartesi günü ilk sınav yapılsın, çocuk dinlensin, pazar günü de sabah ikinci sınav, öğleden sonra da dil sınavı yapılsın” diye konuştu. İrgil ayrıca soru dağılımına ilişkin detayların da açıklanmasını, tarih, coğrafya ve inkılap tarihi konularında mutlaka soru bulunmasını söyledi. Spor ve sanat alanlarında özel yeteneği olan, başarılı çocuklara da üniversiteye girme aşamasında pozitif ayrımcılık getiren bir sistemin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)