adscode
adscode

YÖK Başkanı 2015 ÖSYS "yerelleşme dağılımı"nı yayınladı

YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesaplarından 2015 ÖSYS ile Lisans / Önlisans programlarına yerleşenlerin "yerelleşme dağılımı"nı içeren bir bilgi notu paylaştı.

YÖK Başkanı 2015 ÖSYS "yerelleşme dağılımı"nı yayınladı
Eğitim
YÖK Başkanı Yekta Saraç sosyal medya hesaplarından; YÖK Program Atlası kullanılarak hazırlanmış olan, 2015 ÖSYS ile Lisans / Önlisans programlarına yerleşenlerin "yerelleşme dağılımı"nı içeren bilgi notunu paylaştı. 
 

Saraç'ın mesajı:

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız YÖK Program Atlasının amacı üniversiteye girişte adaylar için tercihte başkaca hiçbir kişi veya kurumun elinde olmayan bilgilerin derlenmesi ile rehberlik hizmetinin sunulması idi. 

Öğrencilerimizin ve bütün kamuoyunun gösterdiği ilgi emeğimizin hak ettiği değere kavuştuğunu göstermektedir. LYS sonrasındaki tercihlerde bu hizmetimiz yine tek üst düzey rehber olma konumunu koruyacak ve adaylarımıza yardımcı olacaktır.

Bununla birlikte YÖK Program Atlası üniversite öğrencilerinin profilini belirlemede yardımcı olacak, toplumu “dönüştürücü” fonksiyonlara sahip olması gereken üniversitelerin “dönüşen” bir yapıya evrilip evrilmediğine dair de öğrenci esaslı veriler sunacak niteliktedir.

Bu bakış açısıyla hazırladığımız, 2015 ÖSYS ile Lisans / Önlisans programlarına yerleşenlerin “yerelleşme dağılımı”nı içeren bilgi notunu akademik camia ve kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Bu tablo icmali olup üniversite ve program bazında “YÖK Program Atlası” kullanılarak herkes tarafından daha detaylı bilgiye sahip olunabilir.


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)