adscode
adscode

YÖK Başkanı Çetinsaya Eğitim Temasları İçin Bosna Hersek’te

YÖK Başkanı Çetinsaya, Bosna Hersek’teki eğitim kurumları ile işbirliğinin arttırılması ve öğrenciler arasında iletişimin güçlendirilmesi için Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Maşiç…

YÖK Başkanı Çetinsaya Eğitim Temasları İçin Bosna Hersek’te
Üniversite


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Eğitim ve Bilim Bakanı Damir Maşiç’i ziyaret etti. Ülkedeki eğitim kurumlarının temsilcileriyle biraraya gelecek olan  Çetinsaya’nın Uluslararası Balkanlar Konferansı’nda konuşma yapacağı açıklandı.

Bakanlık binasında yapılan görüşme öncesinde açıklamada bulunan Çetinsaya, Bosna Hersek’teki temasları kapsamında, ülkedeki eğitim kurumlarının temsilcileriyle bir araya geleceğini dile getirdi.  YÖK Başkanı, İstanbul Üniversitesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği Uluslararası Balkanlar Konferansı’nda (IBAC) konuşma yapacağını da sözlerine ekledi.
FBİH Eğitim ve Bilim Bakanı Maşiç de Çetinsaya’ya, Bosna Hersek’teki eğitim konusu hakkında bilgi vereceğini söyledi. Maşiç, eğitim alanında, Türkiye’nin edindiği tecrübeleri ise Çetinsaya’dan dinlemek istediğini belirtti.

YÖK Başkanı Çetinsaya ile FBİH Eğitim ve Bilim Bakanı Maşiç’in görüşmesine, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muharem Avdispahiç, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Haliloviç, Bihaç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Şahinoviç, Uluslararası Burç Üniversitesi Genel Sekreteri Admir Salihagiç ve bazı akademisyenler katıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)