adscode
adscode

YÖK Başkanı Saraç: Türk akademisi TSK ile ihtiyaca yönelik işbirliği halinde olmalı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç "Türk akademisi, gerek ülkemizin güvenlik politikaları inşasında gerekse savunma sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ihtiyaca yönelik işbirliği…

YÖK Başkanı Saraç: Türk akademisi TSK ile ihtiyaca yönelik işbirliği halinde olmalı
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın YÖK Konferans Salonu'nda verdiği "Türkiye ve Dünya: Güvenlik Politikaları ve Eğitim" başlığı altında, "Türkiye ve Güvenlik" konulu konferans öncesinde bir konuşma yaptı.

Orgeneral Akar'ı aralarında görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Saraç, Türkiye'deki 185 üniversitenin rektörü, siyasal bilimler fakültelerinin dekanları, uluslararası ilişkiler bölümlerinin başkanları ve konu ile ilgili akademisyenlerin Akar'ın konferansını takip ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin her alanda hızla geliştiğine işaret eden Saraç, üniversiteler ile yeni YÖK olarak ülkenin kalkınma hedeflerine destek olacak çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bu süreçte tüm paydaş kurumlarla iş birliği yaptıklarını, TSK'nin de güçlü Türkiye hedefinin en önemli paydaşlarından biri olduğunu vurgulayan Saraç, "Bugün Zeytin Dalı Harekatı ile Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ötesinde bir kahramanlık destanı yazmakta. Bu zor coğrafyada, Türk milleti şanlı ordusuyla 'Ben varım ve kıyamete kadar burada var olacağım.' demekte. Bu destan, ülkemizin birliği, beraberliği ve dirliği sürecinde tarihte bir dönüm noktası olarak yerini alacak. Bir defa daha, dost düşman gördü ki Türk ordusunun vatan sevgisi ve şehadet arzusu hesaba kitaba gelmeyecek kadar büyük ve derin." diye konuştu.

"Bir gün elbette geldikleri gibi gidecekler"
Dünyadaki çok az sayıda ülkenin ordusunun milletiyle bu kadar bütünleştiğine işaret eden Saraç, şöyle devam etti:

"Türk ordusu, Türk milletinin dışında bir oluşum değildir, milletin bir cüzüdür. Bu millet, ancak ordusuyla bir bütündür. Ordumuzun milletimizin gözündeki itibarı, sadece harp meydanlarında kazandığı zaferlerle değil sulh zamanlarında da kazanılmış bir ordu-millet birlikteliğinin sonucudur. Türk ordusunun zaferleri, ezilen halklara muştudur, Peygamber ocağının askerlerinin zaferleri, emperyalist güçlerin galibiyetleri gibi kan ve gözyaşı getirmez, mazlum halklara huzur ve umut getirir.

İnancımız tam, bu coğrafyaya on binlerce kilometreden öldüren, yok eden gemilerine uçaklarına binerek bu toprakları ve insanları sömürmek için gelenler, bir gün elbette geldikleri gibi gidecekler. Fakat arkalarında harabe haline getirdikleri şehirler, çoluk çocuk demeden kırdıkları milletler, işkence ve zulüm ile incittikleri onurlar bırakarak. İnanıyoruz ki onların iddiaları batıldır, iddiaları ve davaları gibi varlıkları da batıldır ve batıl elbette yok olucudur."

Yekta Saraç, YÖK'te üniversitelerin rektörleri ve alan uzmanları ile Orgeneral Akar'ın görüşlerini dinlemek için toplandıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Türk akademisi, gerek ülkemizin güvenlik politikaları inşasında gerekse savunma sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ihtiyaca yönelik iş birliği halinde olmalı. Ülkemizin güvenlik süreçlerine yönelik tüm adımlarda doğru tespitler yapabilmek çok yönlü ve çok disiplinli bir çalışma gerektiriyor. Terör örgütleri ile mücadelenin bugün Zeytin Dalı Harekatı'nda da görülen ordumuzun başarıyla yürüttüğü askeri alanla sınırlı olmadığı da malumdur. Psikoloji, sosyoloji, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, tarih gibi farklı disiplinlerin desteği ile yürütülecek akademik çalışmalar, ülkemizin güvenlik alanındaki kamu politikalarının etkinliğine katkı sağlayacaktır."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)