adscode
adscode

YÖK BAŞKANI SARAÇ’A “TÜRK FİZİK DERNEĞİ ÖZEL ONUR ÖDÜLÜ”

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 5-9 Eylül 2018 tarihleri arasında Muğla’da düzenlenecek olan Türk Fizik Derneği 34. Uluslararası Fizik Kongresi’nin açılış törenine katılacak.

YÖK BAŞKANI SARAÇ’A “TÜRK FİZİK DERNEĞİ ÖZEL ONUR ÖDÜLÜ”
Eğitim
Güncelleme : 05-Sep-18 17:07

Kongrede YÖK Başkanı Saraç’a, ülkemizde temel bilimlerin gelişmesi için Yükseköğretim Kurulu tarafından ilk kez başlatılan YÖK- TEBİP Üstün Başarı Sınıflarının açılması, temel bilimler programlarını okumak isteyen öğrencilere yönelik YÖK tarafından burs verilmesinin başlatılması ve başarılı öğrencilerin bilim insanı olarak Türkiye'ye kazandırılması amacıyla yapmış olduğu çalışmalarından dolayı “Türk Fizik Derneği Özel Onur Ödülü” takdim edilecek.

“Türk Fizik Derneği Özel Onur Ödülü” fizik biliminin tanıtılmasına ve sevdirilmesine, bilim ve teknoloji alanında toplumda farkındalık yaratılmasına katkı yapanlar arasından “fizikçi olmayan” kişilere verilmekte.

Beş gün boyunca sürecek olan kongreye, üniversitelerden fizikçi öğretim üyeleri, yabancı ve Türk konuşmacılar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile sanayi çevrelerinden bilim insanları ve araştırmacılar katılacak.

Kongredeki ana konu başlıkları Astrofizik ve Kozmoloji, Atom ve Molekül Fiziği, Enerji, Fizik Eğitimi ve Felsefesi, İstatistiksel Fizik, Matematiksel Fizik, Medikal Fizik, Nükleer Fizik, Uygulamalı Fizik, Yoğun Madde Fiziği ve Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği olarak belirlendi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)