adscode
adscode

YÖK Başkanı Saraç'tan Pedagojik Formasyon Açıklaması

YÖK Başkanı Saraç'tan Pedagojik Formasyon Açıklaması

YÖK Başkanı Saraç'tan Pedagojik Formasyon Açıklaması
Eğitim
YÖK Başkanı Saraç, kişisel sosyal medya sayfalarında yapmış olduğu açıklamada;

Pedagojik Formasyon Eğitimi ile ilgili üniversite öğrencilerinden kendisine yoğun bir şekilde iletilen  görüş ve önerileri takip etmekte olduğunu ve bu talepleri YÖK olarak dikkate aldıklarını belirtti.

Bu kapsamda yaz döneminde YÖK tarafından üniversitelere verilen  Pedagojik Formasyon Programlarının bir kısmının üniversitelerde başlatıldığını, bir kısmının ise bugünlerde başlatılmak üzere olduğunu hatırlatan Başkan Saraç öğrencileri yılbaşı akşamında heyecanlandıran ve sevindiren yeni bir haberi daha paylaştı. 

2014 yılında üniversitelere verilen pedagojik formasyonlara ilave olarak, gerekli olduğu takdirde, 2015 Şubat döneminde, yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verilecek diyen YÖK Başkanı'nın sayfası öğrenciler tarafından özellikle teşekkür içerikli mesaj yağmuruna tutuldu.

YÖK Başkanı, pedagojik formasyon talep eden binlerce öğrenciyi heyecanlandıran ve umutlandıran 2015 Şubat döneminde ek kontenjan verilmesi hususundaki bilgilendirme mesajında  "gerekli olduğu takdirde  yeterli şartları taşıyan üniversitelere verileceğini ve  mezun veya son sınıf öğrencilerini kapsayacağının" altını çizdi.

Yapılan paylaşımlar;

"Değerli arkadaşlar, Pedagojik Formasyon Eğitimi ile ilgili sizlerden gelen görüşleri takip etmekteyim."

"Pedagojik Formasyon ile ilgili taleplerinizi dikkate almaktayız."

"Yaz döneminde üniversitelere verilen  Pedagojik Formasyon Programlarının bir kısmı üniversitelerimizde başlatılmış, bir kısmı başlatılmak üzeredir."

"Bunlara ilave olarak, gerekli olduğu takdirde Şubat döneminde, yeterli şartlara sahip olan üniversitelerin mezun ve son sınıfta okuyan öğrencilerini kapsamak üzere ek kontenjan verilecektir."

YÖK Başkanı Saraç'ın resmi sosyal medya sayfaları;
https://www.facebook.com/pages/Mehmet-Ali-Yekta-Sara%C3%A7/1503933333217765

https://twitter.com/yekta_sarac



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)