adscode
adscode

YÖK Hatadan Döndü, Sıra MEB'de!

Üniversiteye giriş sistemi sil baştan yeniden düzenlendi.

YÖK Hatadan Döndü, Sıra MEB'de!
Günün Yazısı
YÖK, hatada ısrar etmedi  ve doğru olanı yaptı. Şimdi aynı düzeltmeyi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da bekliyoruz. Peki değişiklikler yeterli mi? Evet demek zor. Soru sayıları daha da artırılmalıydı.

TYT'ye, fen ve sosyal bilimler testlerinin de konulması ve YKS'nin pazar gününe ertelenmesi çok doğru bir adım.
Keşke böylesine ciddi bir düzenlemeye giderken soru sayıları, tüm derslerde biraz daha artırılsaydı. İşte o zaman çok daha adil bir sınav olurdu.
Daha ilk günden itibaren, sistemin yanlış olduğunu savunduk ve değiştirilmesi gerektiğini her fırsatta dile getirdik.
Gelinen nokta, aklın ve sağduyunun sesine kulak verilmesidir.
YÖK ve ÖSYM, umarız bundan sonra, önce bir taslak açıklar, ardından kesin kararlar alınır.
Bu arada sınav sistemi açıklandığında, altına imza atarız, mükemmel bir sistem diye ayakta alkışlayanlar şimdi bakalım ne diyecekler?
Ve çok daha önemlisi, fen ve sosyal bilimler hocalarını kapı önüne koyan, zihniyet, o öğretmenleri, hemen göreve başlatmalı ve kendilerinden özür dilemelidir.
Gelişmeleri izlemeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...

İşte gelen mesajlardan bazıları:


         İyi günler Abbas Bey. Büyük çabalarınız sayesinde temel yeterlilik testine fen ve sosyal soruları eklendi. Öğrencinin üzerinden bu büyük yükü aldığınız için sizi tebrik eder ve tüm öğrenciler adına teşekkür ederim. Sizin sayenizde ilgim olmayan derslerden lisede zorla başarılı olup bunun cezasını OBP ile çekerken ekstra olarak 20 soru ile cezamın ağırlaştırılmasını sağladığınız için size sonsuz şükranlarımı sunarım. Siz olmasaydınız, eğer fen ve sosyal sınavda sorulmasaydı bir gecede cahil kalacak, sabah uyandığımda odamın karşısındaki dağın adını unutacak, yön bulma becerim yok olacak, suyun kaynama sıcaklığını aniden unutuverecektim...
      Acaba bana daha fazla destek olup OBP hakkında da susmaya devam edecek misiniz açıkçası çok merak ediyorum. Siz öğrenciye değer veren çok önemli bir insansınız(!) umarım cevabınızı esirgemezsiniz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)