adscode
adscode

YÖK'e 5 yeni üye seçildi, 6 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'na 5 yeni üye seçti, 6 üniversiteye de rektör atadı.

YÖK'e 5 yeni üye seçildi, 6 üniversiteye rektör atandı
Üniversite
Güncelleme : 24-Dec-22 12:44

Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) 5 yeni üye seçimi ile 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararı ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Profesör Doktor Sadettin Hülagü, Profesör Doktor Naci Gündoğan, Profesör Doktor Burhaneddin Sandıkçı ile Profesör Doktor Erol Arcaklıoğlu YÖK üyeliğine seçildi. Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Profesör Doktor Arif Bilgin de yeni YÖK üyeleri arasında yer aldı.

6 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 üniversiteye de rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Naci Çağlar, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Bakan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Kul ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mümin Şahin atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ayrıca İletişim Başkanlığı'nda açık bulunan İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne Metin Erol getirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne Strateji Geliştirme Başkanı Ali Osman Akalan, Strateji Geliştirme Başkanlığı'na da Şeyda Kutsi atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince yaptı.

GÜNCELLEME

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'ne atanacak rektör yanlışlıkla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne atandı. Mükerrer Resmi Gazete ile hata düzeltildi.

Resmi Gazete'de şu ifadelere yer verildi:

24/12/2022 tarihli ve 32053 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, 23/12/2022 tarihli ve 2022/685 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında sehven yer alan “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi” ibaresi “Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi” şeklinde değiştirilerek düzeltilmiştir.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)