adscode
adscode

YÖK'te meslek yüksekokullarının sorunları masaya yatırıldı

"Meslek Yüksekokulları Çalışma Grubu" toplantısı, komisyon yürütücüsü YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz'ün başkanlığında gerçekleştirildi.

YÖK'te meslek yüksekokullarının sorunları masaya yatırıldı
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesindeki Meslek Yüksekokulları Komisyonunun "Meslek Yüksekokulları (MYO) Çalışma Grubu" toplantısında, mesleki yükseköğretimin niteliğinin artırılmasına ilişkin konular değerlendirilerek, yakın zamanda çalıştay düzenlenmesi kararlaştırıldı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Meslek Yüksekokulları Çalışma Grubu" toplantısı, komisyon yürütücüsü YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz'ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın yanı sıra diğer çalışma grubu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Türkiye'deki mesleki ve teknik eğitimin mevcut durumu ve sorun alanlarına yönelik "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim" ve "Yükseköğretimde Mesleki ve Teknik Eğitim" başlıklı iki sunum gerçekleştirildi. Mesleki yükseköğretimin niteliğinin artırılması için atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Çalışma grubunun değerlendirme ve önerileri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamında oluşturulan Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulunda görüşülecek.

Çalıştayda ele alınması önerilen konular
Toplantıda, YÖK'te kısa bir süre içerisinde ilgili bütün paydaşların katılımıyla MYO çalıştayı düzenlenmesine karar verildi.

Çalıştayda, "2017 yılında ön lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısında yaşanan düşüşün nedenleri, mesleki ortaöğretim ile yükseköğretim programları müfredatları arasındaki uyum sorunları, ortaöğretim ve yükseköğretimdeki unvan uyumsuzluğu nedeniyle karşılaşılan sorunlar, mesleki eğitimde yeni yönelimler, mesleki yükseköğretimde yaşanan diğer sorunlar ve OSB'lerde kurulacak MYO'lara verilecek teşvik" konularının görüşülmesi kararlaştırıldı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)