adscode
adscode

YÖK’ten “adrese teslim ilan” uyarısı

YÖK, adrese teslim ilanlar konusunda üniversitelere bir kez daha uyarı yaptı.

YÖK’ten “adrese teslim ilan” uyarısı
Üniversite

Mart 2021’de üniversitelerin akademik istihdam ilanlarına getirilen “özel şartlara yer verilemez” zorunluluğu sonuç vermedi.

Yargı yoluyla usule aykırı ilanların iptalini sağlayan örnekler olsa da Yükseköğretim Kurulu (YÖK) akademide işe alımlarda “adrese teslim ilanlar” konusunda rektörlükleri gönderdiği yazıyla bir kez daha uyardı. Yazıda işe alımlar için özetle şu hususlara dikkat çekildi:


Öğretim üyesi ilanında: Bilimsel, objektif ve denetlenebilir olmayan, kişiye özgü ve herhangi bir adayı tanımlayan şartlara; herhangi bir kişinin akademik çalışmalarının adlarını içeren ifadelere ilanlarda yer verilmez. Akademik birimin ihtiyaç duyduğu uzmanlık şartlarına yer verilmesine dikkat edilir.

Araştırma görevlisinde: Alanla ilgili lisans mezuniyeti kriteri dışında yüksek lisans ve doktora dışında şart getirilmemeli. Yönetmelikçe belirlenen asgari ALES ve dil puanının üzerinde (üniversite) senato tarafından belirlenen puan şartı aranabilir.

Ders verecek öğretim görevlisinde: Meslek yüksekokullarının (MYO), YÖK tarafından belirlenecek bazı bölümleri hariç, en az tezli yüksek lisans ya da lisans/yüksek lisans derecesini birlikte veren bir programdan mezun olma şartı aranır. Yüksek lisans/doktora/sanatta yeterlilik öğrencisi olma şartına yer verilmez. Tecrübe aranacaksa bunun hangi öğrenim düzeyinden sonrası için olduğu, bir aday tanımlamayacak şekilde belirtilir.

Uygulamalı birimlerde: Öğretim görevlisi ilanındaki şartlar, MYO’ların hiçbir bölümünün muafiyeti olmaksızın, aynen aranır. Tecrübe şartı, mesleki deneyim olarak istenirse, adaylardan talep edilebilecek sertifika ile makine/cihaz kullanım yetkisi gibi belgeler hiçbir adayı tanımlamayacak şekilde belirlenir.

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)