adscode
adscode

YÖK'ten derste öğrencilere zorla alkol tattırıldığı iddialarına açıklama!

Bir vakıf üniversitesinin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Alkollü ve Alkolsüz içecekler dersini gören öğrencilere dersin hocası tarafından zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin YÖK'ten…

YÖK'ten derste öğrencilere zorla alkol tattırıldığı iddialarına açıklama!
Eğitim
İşte YÖK'ün açıklaması:
Son günlerde medyada yer alan bir vakıf üniversitemizin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Alkollü ve Alkolsüz içecekler dersini gören öğrencilere dersin hocası tarafından zorla alkol tattırıldığı iddialarına ilişkin Başkanlığımızca bir açıklama yapılması gereği hâsıl olmuştur.

Öncelikle kamuoyunun bilmesini isteriz ki Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı olarak bu üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde adı geçen dersin öğrencilere okutulması ve bu dersin müfredatının belirlenmesi hususlarında müdahil olmamız söz konusu değildir. 

Başkanlığımız üniversitelerde program açılmasına izin verdikten sonra bu programa ait ders planı ve içerikleri -istisnalar durumlar dışında- ilgili bölümün ve yüksekokulun önerisi sonrasında üniversite senatosunun kararı ile belirlenmektedir. Bahse konu bölüm için de aynı durum söz konusu olup Yükseköğretim Kurulu bu programın içeriğini ve müfredatını belirlememiştir.

Konuya ilişkin devam eden tartışmalara Başkanlığımızı da dâhil eden bazı ifadeler üzerine, bilgi kirliliği oluşmaması ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 

Bilindiği üzere iddialara ilişkin üniversite yönetimince soruşturma başlatılmış olup soruşturmanın selahiyeti açısından Başkanlığımızca konuya ilişkin herhangi bir ek açıklama yapılmayacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)