adscode
adscode

YÖK'ten Kılıçdaroğlu'na, Eczacılık Fakültesi cevabı

Yüksek Öğretim Kurulu, Eczacı olmayan eczacılık fakültelerinin olmadığını açıkladı.

YÖK'ten Kılıçdaroğlu'na, Eczacılık Fakültesi cevabı
Eğitim
YÖK, Kılıçdaroğlu'nun söylediği, hoca olmayan Eczacılık fakültelerinin olduğu bilgisinin doğru olmadığını belirtti.

İşte YÖK'ün yaptığı açıklama:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16.11.2017 tarihinde bir toplantıda yapmış olduğu konuşmasında "Arkadaşlarım not iletti bana; bugün bir tane bile eczacı öğretim üyesi olmayan Eczacılık Fakültelerinin olduğunu söylediler. Bu tablo doğru bir tablo değildir. Kimse fakülteler açılmasın demiyor iyi bir kadrosu olsun...Özelikle YÖK'ten rica ediyoruz, fakülte açacaksanız önce hocalarını bulacaksınız. Bina ile fakülte olmaz." sözlerine yer verilmiştir. Bugün bu ifadeler bazı basın yayın organlarımızda da yer almıştır.

Eczacılık Fakültelerindeki durum aşağıdaki gibi özetlenebilir:

Ülkemizde Devlet Üniversitelerinde 27, Vakıf Üniversitelerinde 9 olmak üzere 36 Eczacılık Fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerden Devlet Üniversitelerinde 23, Vakıf Üniversitelerinde 8, toplam 31'i faal olup öğrenci almaktadır. Öğrenci alan bu fakültelerdeki toplam öğretim üyesi sayısı 758 dir. En düşük öğretim üyesi bulunan Selçuk Üniversitesindeki kadrolu öğretim üyesi sayısı 3 dür ve halen iki öğretim üyesinin kadroya atanması süreci devam etmektedir. Bununla birlikte Selçuk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ilk defa 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrenci almış ve öğrenciler henüz birinci sınıfta eğitim görmektedirler. Yükseköğretim sistemimizde öğretim üyesi bulunmayan bir Eczacılık Fakültesi bulunmamaktadır.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması esnasındaki ifadelerinin kendisine iletilen gerçeği yansıtmayan bir bilgi notundan kaynaklandığı düşünülmektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)