adscode
adscode

YÖK’TEN ÖĞRENCİLERE YAZ OKULU MÜJDESİ

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, 667 sayılı KHK kapsamında yükseköğretim kurumlarında eğitime devam eden öğrencilere mahsus yaz okulu öğretim ücretleri belirli şartlara bağlandı.

YÖK’TEN ÖĞRENCİLERE YAZ OKULU MÜJDESİ
Eğitim
Buna göre bu öğrencilere ödeme konusunda iki seçenek sunuldu. İsteyenler yükseköğretim kurumunun kendi öğrencileri için belirlemiş olduğu yaz okulu öğrenim ücretini ödeyebilecek. İsteyenler de eğitim aldıkları yükseköğretim kurumlarındaki bir yıllık öğrenim ücretinin 60 AKTS kredisine bölünerek bulunacak olan 1 AKTS ücretinin dersin kredisi ile çarpımı sonucunda çıkacak miktarı ödeyebilecek. Ayrıca ÖSYS bursuyla okuyanların yaz okulu öğrenim ücretleri de bursluluk oranına göre belirlenecek. Öte yandan öğrenciler yaz okulu öğretimini aldıkları yükseköğretim kurumunun ücretlerine tabii olarak buraya ödeme yapacaklar.

ÜCRETLER YÜKSEK VE STANDART DEĞİLDİ

İki haftadır konuyu takip eden ve YÖK ile ücretlendirmelere ilişkin görüşen TBMM Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de YÖK’un duyurusunu takiben sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. İrgil, “Birçok öğrenci açıklanan yüksek ve standart olmayan yaz okulu ücretleri nedeniyle eğitimine ara verme veya aksatma aşamasındaydı. Çabalarımız nihayet sonuç verdi” dedi.
Öğrencilere yaz okulu müjdesini verirken mutlak yaz okulu şansının olduğunu ve istedikleri iki seçenekten birine göre ödeme yapacaklarını belirten İrgil, “Bu konuda itirazlarımızı dinleyen, önerilerimize ilgisiz kalmayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekili Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu’na hepiniz ve özellikle sizi okutmak için ter döken aileleriniz adına teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu. İrgil öğrencilere YÖK duyurusunu okumaları uyarısını yapmayı da ihmal etmedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)