adscode
adscode

YÖK'ün, disiplin soruşturmasında yetki eksiği var

AK Parti'nin akademisyen milletvekillerinden oluşan heyetin, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ziyaretinde, açığa alınan akademisyenlerin disiplin soruşturmalarında yetki eksikliği…

YÖK'ün, disiplin soruşturmasında yetki eksiği var
Eğitim

Heyette yer alan AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AA muhabirine, görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel olarak YÖK'ün ve yükseköğretimin sorunları üzerinde durduklarını anlatan Kuzu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkartılan "Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" (KHK) ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin durumlarını konuştuklarını söyledi.

Kuzu, görüşmede, açığa alınan öğretim üyeleri konusunda da görüş alışverişinde bulunulduğunu bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın da kendilerinden taleplerinin olduğunu aktaran Kuzu, "Mesela disiplin soruşturmasında yetki eksikliği var. Anayasa Mahkemesinin kararı var bu konuda 'kanun çıkarın' diye. Kanun hala çıkmamış, komisyondan geçmiş bekliyor. Onun aciliyeti var kanunun çıkması konusunda. Yasama organının yapması gerektiği kimi işlerle ilgili talepleri oldu, yardımcı olmamızı istedi." dedi.

- "Dosyalar YÖK'e gönderilecek"

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal da Prof. Dr. Saraç'ın davetiyle yaptıkları ziyarette, KHK ile kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin yerleştirilme süreçlerine ilişkin bilgi aldıklarını ifade etti.

Uysal, öğrencilerin puanlarına göre yerleştirileceğini ama kapatılan üniversite neredeyse özel öğrenci olarak orada ders alma fırsatının sunulacağını vurguladı.

Açığa alınan öğretim üyeleri konusunun da gündeme geldiğini belirten Uysal, "Üniversitelerde soruşturma yapıldıktan sonra dosyaları Yükseköğretim Kuruluna gönderilecek, değerlendirilecek. Yükseköğretim Kurulu bu konuda karar vermiş değil, dosyaların gelmesini bekliyorlar." diye konuştu.

- Astsubay meslek okullarının durumu

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ise YÖK'ün öğrencilerin mağdur olmaması için elinden geleni yaptığına işaret ederek, astsubay meslek yüksek okullarının durumuna ilişkin kendisine gelen soruları YÖK Başkanı Saraç'a ilettiğini aktardı.

Ilıcalı, "Sayın Saraç, bu konuyu Genelkurmay Başkanlığı ile çalıştıklarını, yakın zamanda çalışmanın sonlanacağını ve öğrencileri mağdur etmeyecek şekilde çözüm bulunacağını söyledi." dedi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)