adscode
adscode

YÖNETİCİ ATAMA İPTALLERİ BEKLENİRKEN EĞİTİM BİR SEN NEREDE?

Yıllardır yaşanmakta olan milli eğitimdeki yönetici atama (MÜLAKAT) problemine karşı, eğitimcilerin özlük haklarını geliştirmek, korumak ve kollamak amacı ile kurulmuş olan sendikalar neden 3 maymunu…

YÖNETİCİ ATAMA İPTALLERİ BEKLENİRKEN EĞİTİM BİR SEN NEREDE?
Konuk Yazar
Yıllardır yaşanmakta olan milli eğitimdeki yönetici atama (MÜLAKAT) problemi ile ilgili toplumun ve özellikle eğitim camiasının çığlıklarına göz ve kulak kapayan MEB bürokrasisi bir kenara, eğitimcilerin özlük haklarını geliştirmek, korumak ve kollamak amacı ile kurulmuş olan sendikalar neden 3 maymunu oynuyor?
Özellikle Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen nerede? Bu ötekileştirme sistemine neden dur demiyor. Bu sistemin vicdanları yaraladığını, insanları ötekileştirdiğini, Eğitim sistemimizi liyakatten uzaklaştırdığını, başarısızlığı getirdiğini bilmiyor mu? 
Kamu sene bağlı Türk Eğitim Senin genel başkanı Talip GEYLAN’ın sorunu yeni ve umut veren Bakanımız Ziya SELÇUK’a iletmiş olması ve bu süreçte bakanımıza vereceği karar noktasında destek olunması gerekmektedir. Bu noktada 15 Temmuz sonrası siyasi arenada,  toplum olarak takdirle karşıladığımız ve Cumhur İttifakına giden Yenikapı Ruhundan damı ders almamaktadırlar. 
Her gün sosyal medyada, internet sitelerinde onlarca mağduriyet haberleri, adam kayırmacılıklar, liyakatsizlik sonucu yaşanan travmalar ve objektiflikten uzak değerlendirme sonuçlarına karşı çıkarılan çığlıklara göz çevrilmeli, kulak kabartılmalı. 
MEB’in yapmış olduğu yöneticilik mülakatları ile ilgili tüm sorumluların yüzleri kıpkırmızı, hepsinin kafaları önde, insan içine çıkacak yüzleri yok. Bu konunu konuşulmasına dahi tahammülleri yok. Çünkü vicdanları rahat değil, nasıl olsun ki ne halt yediklerini biliyorlar.
Mülakat sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmadılar, yürekleri yok, paylaşamazlar, oyunları ayyuka çıkacak. İtirazları kabul etmediler cevap bile vermediler, nasıl versinler, oyunları ayyuka çıkacak. Refarans listleri havalarda uçuştu, İlçe milli eğitim müdürleri yalan söylemek zorunda kaldılar Allahtan korkmadan, insanlar ne yapacaklarına hangi kapıyı çalacaklarına şaşırdılar. Tutulacak ve savunulacak hiçbir yanı olmayan sistem kangrene dönüştü. Neşteri vurmak yeni ve umut veren bakanımız ZİYA SELÇUK’a kalmıştır.
MEB Bürokrasisi öylesi art niyetli ki 24 Haziran seçimlerinden hemen önce bir Yönetici atama yönetmeliği çıkarıyor, yeni bakanımızın elini kolunu bağlamak için sanki o gelmeden bu işi bitirelim, hatta geçici bir madde ile işlerini perçinlemeyi bile hedeflemişlerdir. Eski Türkiye’nin oligarşik bürokrasisi bir şeyleri giderayak, son dakika olsa bile gerçekleştirmeyi hedeflemiştir.
Sayın bakanım vicdanınız rahat olsun ki siz zaten bu konunun hassasiyetinin farkındasınız, ALO 147 ile ilgili uygulamanızın ardından bu konu ile ilgili alacağınız karar ve sizden hemen önce yangından mal kaçırırcasına yapılan yönetici atama mülakatlarının ve yönetmeliğinin iptali kararınızda size dair eğitim camiasında emin olun gönülleri birleştirecek ve takdirle karşılanacaktır.
Akabinde Liseye geçiş sistemi, okul tipleri, mahalle okulları, proje okulları vs. konuları sizleri bekliyor olacaktır.
Bu arada EĞİTİM BİR SEN ÖZBEKİSTANDA tatilde…       



Mehmet Karınca

Eğitimci Yazar

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)