adscode
adscode

Youtube Türkiye'ye dava açtı!

Dünyanın en çok tıklanan video paylaşım sitesi olan Youtube bir müddet önce ülkemizde erişime kapatılmıştı. Youtube ise karşı dava ile atağa geçti.

Youtube Türkiye'ye dava açtı!
Bilim Teknoloji
TİB'in idari işlemi ve mahkeme kararıyla Türkiye'de kapalı olan sitenin erişime açılması için Youtube, Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Youtube TİB'in idari işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması için de ayrıca Ankara 4. idare Mahkemesi'nde dava açtı.
Dışişleri Bakanlığı'ndaki gizli Suriye toplantısının kayıtları Youtube aracılığı sızdırıldıktan sonra Gölbaşı Sulh Mahkemesi milli güvenlik gerekçesiyle Youtube'un engellemesine karar vermişti. Sonrasında Türkiye Barolar Birliği'nin itirazı ile kısa bir süreliğine tekrar açılan Youtube, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı itirazı ile tekrar kapatıldı.
Daha önce DNS'leri engellenen Google'ın şimdi de bir ürünü olan Youtube'ın engellenmesi üzerine Türkiye'deki avukatı Gönenç Gürkaynak aracılığıyla bu sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Başvuruda esas alınan konu ise düşünce ve ifade hürriyeti hakkının ihlal edilmesi. Aynı şekilde avukat Gürkaynak, TİB'in idari işleminin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Ankara 4. İdare Mahkemesinde dava açtı.
- Bilgi Çağı


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)