adscode
adscode

YTÜ çevre sorunlarına sanatın gücünü kullanarak dikkat çekecek

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) sürdürülebilirliğe ilişkin farkındalığı artırmak için karikatür yarışması düzenledi.

YTÜ çevre sorunlarına sanatın gücünü kullanarak dikkat çekecek
Eğitim

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Sürdürülebilir Kampüs Komisyonunun gençlere çevresel farkındalık bilinci kazandırmak amacıyla düzenlediği ‘Kentsel Çevrede Sürdürülebilirlik Ulusal Öğrenci Karikatür’ yarışması sonuçlandı. 10 adet eserin ödül almaya hak kazandığı yarışmada ayrıca katılan her eser için fidan dikilecek.

Topluma duyarlı ve toplumsal farkındalık seviyesi yüksek bireyler yetiştirmeyi görev edinen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), üniversite öğrencilerinde çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Kentsel Çevrede Sürdürülebilirlik Ulusal Öğrenci Karikatür’ yarışması düzenledi. YTÜ Sürdürülebilir Kampüs Komisyonu tarafından düzenlenen yarışma, doğa ve çevre sorunlarına karikatürler aracılığıyla sanatsal bakış açısı sunmayı hedefliyor.

Üniversitelerin lisans öğrencilerine yönelik olarak 2 Aralık 2020 tarihinde ilan edilen yarışmanın sonuçları 5 Şubat 2021 tarihinde açıklandı. 41 farklı üniversiteden 166 eserin jüri tarafından değerlendirildiği yarışmada, 10 adet eser ödüle layık görülürken 49 adet eserin sergiye alınmasına karar verildi.

2 Mart Salı günü YTÜ Davutpaşa Kampüsü Tarihi Hamam Çok Amaçlı Toplantı Salonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere bin TL ile 3 bin TL arasında para ödüllerinin yanı sıra tablet ve jüri özel ödül belgesi hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan her eser için fidan dikileceği belirtildi.

Yarışmada birincilik ödülü ‘Tehlikenin Kıyısında’ adlı eseriyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi Cemalettin Polat’ın olurken, ikincilik ödülünü ‘Kent Toplayıcısı’ adlı eseriyle Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Zehra Nur Kılıç aldı. ‘Sürdürülebilir İnsan’ adlı eseriyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Akif Atay da üçüncü oldu.

Modern Dünyanın Nimetleri’ adlı eseriyle Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Şevhat AYIK, Mimar’ ve ‘Sandviç’ adlı eseriyle Anadolu Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü öğrencisi Onat Zeber ise Eşdeğer Mansiyon ödüllerini almaya hak kazandı.

 ‘Yetiştirdiğimiz canavar doymuyor!’ adlı eseriyle Selçuk Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencisi Nurilya Sauranbayeva, ‘410072’ adlı eseriyle Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Penpe Yüksel, ‘Sürdürülebilirlik-mi!’ adlı eseriyle Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Gülümser Çifçi ve ‘Kentte Ekolojik Ayak İzi’ adlı eseriyle Bahçeşehir Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencisi Ilgın Sıla Önerbay ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

 

 

Prof Yılmaz: Sanatla çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, karikatür yarışması ile gençlerin ilgisini sürdürülebilirlik konusuna çekmeyi amaçladıklarını belirterek, şunları söyledi:

Küresel iklim değişikliği, hızlı nüfus artışı ve kentleşme nedeniyle doğal kaynaklarımızın hızla azalması gelecekte sürdürülebilir çevre açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Yarınlara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak hem bireyler hem kurumlar olarak doğaya karşı daha duyarlı olmak zorundayız. Yıldız Teknik Üniversitesi olarak yürüttüğümüz çeşitli proje ve etkinlikler ile bu konudaki duyarlılığımızı sergilerken, geleceğe yönelik üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam ediyoruz. Ayrıca bu konuda toplumsal farkındalık oluşturmanın da ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle düzenlediğimiz karikatür yarışması ile sanatın gücünü kullanarak gençlerimizin sürdürülebilirliğe dikkatini çekmeyi amaçladık. Hedefimiz; tüm insanlığı tehdit eden doğa ve çevre sorunlarına ilişkin duyarlılığı ve farkındalığı artırarak ülkemiz ve dünya için sürdürülebilirliğe katkı sağlamaktır.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)