adscode
adscode

YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi girişimi Fiber Games'e 30 milyonluk yatırım

YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi girişimi Fiber Games, gelişen teknolojilere yatırım yaparak girişim ekosisteminin sürekliliğine katkı sağlayan Boğaziçi Ventures’dan 30 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi girişimi Fiber Games'e 30 milyonluk yatırım
Eğitim

Yerli oyun şirketlerine yatırımcı ilgisi devam ediyor. YTÜ Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren Fiber Games, Boğaziçi Ventures’dan 30 milyon TL üzerinden yapılan değerleme ile yatırım çekmeyi başardı. Böylece ‘Girişimci Üniversite’ modeli ile sanayi-üniversite iş birliğine odaklanan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) de YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi girişiminin almış olduğu yatırım ile Türkiye’de oyun sektörünün gelişimine katkı sağladı.

 

Yılmaz: Girişimci ekosisteminin gelişimine katkıda bulunuyoruz

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Fiber Games’in aldığı yatırıma ilişkin üniversite olarak girişimci ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi: “21. yüzyılın girişimci üniversite modeli doğrultusunda; sanayi iş birliği odaklı eğitim modellerimizin yanı sıra üniversitemizin kurucusu olduğu YTÜ Teknopark aracılığıyla başta yazılım ve teknoloji alanlarında olmak üzere çok sayıda girişimciye ev sahipliği yapıyoruz. YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi ile girişimciler arası etkileşimin arttırılması, girişimcilere daha fazla yatırımcının yatırım yapması ve üniversite-sanayi iş birliğinin artırılması da en önemli hedeflerimiz arasında. Dolayısıyla Fiber Games’in almış olduğu yatırım, bu hedefe doğru emin adımlarla yürüdüğümüzün önemli bir göstergesi. İnanıyorum ki, gelecek dönemde girişimcilerimiz yeni başarılara imza atacaktır.”

 

Yeni stüdyo, yeni projeler

Henüz çok genç bir oyun stüdyosu olmasına karşın kısa sürede iki oyunu hem yerel, hem de dünya pazarına sunan ve özellikle ‘hyper casual’ alanındaki prototipleriyle dikkat çeken Fiber Games’in Kurucu Ortağı Faruk Akıncı, bu yatırımla birlikte 2021 yılı içinde dünya çapında ses getirecek ‘hyper casual’ olarak adlandırılan ve toplu taşımada, ayakta yolculuk yaparken bile rahatlıkla oynanan yeni oyun projelerine imza atmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

2019 yılında kurulan Fiber Games’in önündeki yeni süreci anlatan Akıncı, hedeflerini şöyle aktardı: “Şu anda yayıncımız Rollic Games ile birlikte ‘hyper casual’ oyun üretiminde faaliyet gösteriyoruz. IOS platformunda 154 ülkede ‘Top10’ listesine giren ‘Weld it 3D’ şirketin ilk büyük başarısı oldu. Stüdyomuzda şu an 14 takımdaşımızla bir ay içerisinde ortalama 10 farklı prototipi teste çıkabiliyoruz. Amacımız, önümüzdeki süreçte birden çok HIT oyun çıkarabilmek ve Fiber Games’in alametifarikası haline gelecek yeni deneyimler yaratmak.”

Şirket ekibinin uygulama hızının ve üretim kalitesinin giderek yükseldiğini dile getiren Akıncı, “Bir prototipin test sonuçları iyi geldiği anda, o prototipi canlıya alma hızımız çok yüksek. Stüdyo içinde bir ‘pipeline’ mantığı oluşturduk ve böylece değişik mekanikler denemek için kendimize daha fazla zaman yaratabiliyoruz” diye konuştu.

 

Hedef global standartlarda üretim

Canlı oyun deneyimi olan az sayıda ‘hyper casual’ stüdyosundan biri olan Fiber Games’in üretimini küresel standartlara çıkarabilmek için ekibi genişleteceklerini kaydeden Faruk Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:“Hyper casual mobil ekosistemin en dinamik alanlarından biri. Trendleri sürekli takip etmeniz gerekiyor ama stüdyo olarak biz de trend başlatabilen bir ekip olmak istiyoruz. Ekibimizin deneyimini bir üst seviyeye çıkarmak için yatırım arayışımız bulunuyordu. Boğaziçi Ventures ile bizim dinamiklerimizi anlayan, heyecan duyan bir yatırımcı grubu bulmuş olduk ve sinerjilerimiz de uyuştu. Kendileriyle çıktığımız bu yolda Fiber Games, Türkiye’den dünyaya oyun ihraç eden bir stüdyoya dönüşecek. Bunun yanı sıra görüşmelerimiz sırasında YTÜ Teknopark ekibinin sağladığı hukuksal destek ve danışmanlık hizmeti de bu sürece çok büyük katkı sağladı. Bu dayanışmayla umuyorum ki Fiber Games 2021 yılı içinde dünya çapında ses getirecek nice ‘hyper casual’ oyun projelerine imza atacak.” 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)