adscode
adscode

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı( TİVAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Paç

Rektör: Prof. Dr. Rabet Gözil

Kuruluş tarihi: 2013

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimler: Tıp, Sağlık Bilimleri fakülteleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bulunuyor.     

Öğrenci Sayısı: 542

Akademik personel sayısı: 130

Burs olanakları: Tam, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 burslu programları bulunan üniversitede, Başarı, Kardeş, Şehit ve Gazi Çocukları bursları bulunuyor.

Öğrenci kulubü sayısı: 11

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Üniversite, Erasmus, Farabi ve Mevlana programları gibi değişim programları için çalışmalara başlamış bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Tıp Fakültesi için 47.000 TL; diğer ön lisans ve lisans programları 17.000 TL ile 29.000 TL aralığında.

Öğrenci neden sizi seçsin?

* Tamamen sağlık alanında çalışan ve konusunda uzmanlaşmış bir üniversiteyiz.

* Toplum sağlığının öneminin bilincinde bir üniversite olarak, halkımıza ve dünyaya kaliteli sağlık hizmeti sunmak ve sağlıklı bir gelecek oluşturmak için çalışan bir üniversiteyiz.

* Alanında duayen akademisyen kadromuz bilgi, beceri ve tutumda öğrencilerimizi alanlarında en üst düzeye çıkartırken,  genç ve dinamik akademik personelimiz de yeni nesil bilimsel araştırmalar ile öğrencilerimizi birer bilim insanı olarak yetiştiriyoruz.

* Öğrenci merkezli eğitim yaparak, öğrencilerimizin ayakları üzerinde duran, özgüveni yüksek, mesleki hakimiyeti tam gençler olmasını sağlıyoruz.

* Öğrencilerimizin üniversite yönetiminde yer almaları ile hem hayallerindeki üniversite modelinin oluşmasını hem de yeni nesil sağlık yöneticileri olarak yetişmelerini sağlıyoruz.

* Eğitim araştırma hastanemiz olan Özel Ankara Koru Hastanesi, robotik cerrahi başta olmak üzere, kadın doğum ve hastalıkları, kemik iliği nakli merkezi, plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi, romatoloji gibi pek çok alanda öncü teknolojik donanımı öğrencileri ile buluşturuyoruz.

* Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde, tıp eğitiminde önemli yeri olan kadavra diseksiyonunu öğrencilerimizin kendilerine yaptırarak anatomi eğitimini almalarını sağlıyoruz.

* Üniversitemiz öğrencilerine eğitim araştırma hastanemizde staj olanakları ve iş olanakları sunuyoruz.

* Araştırma geliştirme laboratuvarımız ve öğrenci laboratuvarlarımızda öğrencilerimize güncel teknoloji ile araştırma yapma olanakları sunuyoruz.

* Özellikle Tıp Fakültemizde akademik koçluk sistemi ile öğrencilerimizin uzmanlık kariyerlerini planlamalarını sağlıyoruz.

* Merkezi bir şehir üniversitesi olduğumuz için öğrencilerimizin şehir içi ulaşım kolaylığı ile eğitim hayatlarını devam ettirmelerine olanak tanıyoruz.

İletişim bilgisi: www.yuksekihtisasuniversitesi.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)