adscode
adscode

Yüksek Sınav Ücretleri TBMM'ye Taşındı

BULUT; YÜKSEK SINAV ÜCRETLERİNİ TBMM'YE TAŞIDI.

Yüksek Sınav Ücretleri TBMM'ye Taşındı
Sınavlar
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT; ÖSYM tarafından yapılan sınavlara %25'lik zam yapması ile ilgili öğrencilerimizin çok yüksek sınav ücreti ödemek zorunda kaldıklarını ve bu durumun öğrencilerimizi mağdur edeceğini ifade etti.

Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına taşıyarak Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdiğini ifade eden Milletvekili Bulut; Başbakan'a Sınav ücretlerine yapılacak olan % 25 lik zammın geri çekilmesi konusunda bir talimatınız olacak mıdır? Sorusunu yöneltti.
 
MHP'li Bulut; ÖSYM'nin 2015 yılı için yaptığı yüzde 25'lik zamla, adayların 15 Mart'ta düzenlenecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için 50 TL, haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) her biri için ise 30 TL ödemesi gerekeceğini ifade etti.  YGS ile birlikte 5 oturumda düzenlenen LYS'lerin tamamına girmek isteyenlerin ödeyeceği ücretin ise 200 TL'yi bulacağının da ifade edildiğini belirten Milletvekili Bulut;  Sınava girecek olan adaylarımızdan bu kadar fazla ücret hangi sebeple alınmaktadır? Dedi.
Milli Eğitim Komisyon Üyesi Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran BULUT'un Başbakan'a yönelttiği sorular;
 
1.      Sınava girecek olan adaylarımızdan bu kadar fazla ücret hangi sebeple alınmaktadır?
2.      Sınav ücretlerine yapılacak olan % 25 lik zammın geri çekilmesi konusunda bir talimatınız olacak mıdır?
3.      Sınav ücreti olarak alınan ücretler nerelerde kullanılmaktadır?
4.      Sınav ücreti olarak bankalara yatırılan ücretler anlaşmalı bankalarda ne kadar süre bekletilmekte ve ÖSYM'nin hesabına ne zaman geçirilmektedir?
5.      Sınav ücretinin bankalar tarafından işletildiği ifade edilmektedir. Adayların yatırmış olduğu paralar bankalar tarafından işletilmekte midir? İşletilen ücretlerin fazla kısımları nerede kullanılmaktadır?
 
             
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)