adscode
adscode

Yurt dışında lise eğitimi 18 bin dolardan başlıyor

Türkiye'de yüzde 20'ye varan artışlarla 113 bin liraya kadar dayanan özel liselerin yıllık maliyeti, yurt dışında da 18 bin dolardan başlayıp 120 bin dolara kadar çıkıyor.

Yurt dışında lise eğitimi 18 bin dolardan başlıyor
Yurtdışı Eğitim
Türkiye'de özel okul ücretlerinin yüksekliği, velileri yurt dışında da arayışa yöneltiyor.

Türkiye'de yüzde 20'ye varan artışlarla 113 bin liraya kadar dayanan liselerin yıllık maliyeti, yurt dışında da 18 bin dolardan başlayıp 120 bin dolara kadar çıkıyor.

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Koordinatörü Aslıhan Özenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki özel okul ücretlerinin yüksekliğinin velilerin yurt dışı alternatifleri düşünmesine sebep olduğunu söyledi.

18 bin dolardan başlıyor
Özenç, yurt dışında lise eğitiminin bedelinin 18 bin dolardan başlayıp 120 bin dolara kadar çıktığını belirterek, "Elit ve köklü yatılı okul geleneğini temsil eden İngiltere ve İsviçre gibi ülkeler, maliyetlerin en yüksek olduğu seçenekler." dedi. 

Ülkelere göre yıllık eğitim ve yatılı kalma bedellerinin farklılık gösterdiğini kaydeden Özenç, İngiltere'de yıllık toplam maliyetin 20 bin ila 40 bin sterlin, İsviçre'de ise 80 bin ila 130 bin İsviçre frangı arasında değiştiğini bildirdi.

Özenç, "Kanada özellikle makul maliyetli devlet okulları ile orta gelir grubundaki aileler için de erişilebilir bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Fiyatlar, Kanada'da 25 bin ila 45 bin Kanada doları arasında farklılık gösteriyor. Amerika'da ise 25 bin ila 55 bin dolar arasında değişiyor." şeklinde konuştu.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)