adscode
adscode

YURTDIŞINDA KALİTELİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HAYAL DEĞİL

Yurtdışında Birçok Ülkede, Kaliteli Üniversite Eğitimini Uygun Bütçeler Dahilinde Almak Mümkün

YURTDIŞINDA KALİTELİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HAYAL DEĞİL
Yurtdışı Eğitim
Ülkemizde üniversite eğitiminde yaşanan kalite sorunları, dünya üniversitelerine dair yapılan derecelendirmelerde kendisini göstermektedir. Örneğin uluslararası üniversite derecelendirmelerinin en bilinenlerinden olan Times Higher Education Ranking'e göre ülkemiz, yüksek öğrenim kurumlarının toplam skoru açısından 36. sırada bulunmaktadır. Buna rağmen ülkemizde iyi bir üniversiteye girmekte yaşanan zorluklar, yurtdışında üniversite eğitimi almış olmanın kariyer gelişimine olumlu etkileri ile birleşince, yurtdışında üniversite eğitimine olan ilgi artmaktadır.

Bununla beraber, ülkemizden yurtdışına çıkan öğrenci sayısı diğer ülkeler ile karşılaştırılığında rakamın, potansiyelin çok altında kaldığı görülmektedir. Bu durumun en önemli nedeninin yurtdışında üniversite eğitimi ile ilgili prosedürün yoğunluğu yanında gerekli bütçenin yüksekliğinin de olduğu değerlendirilmektedir. Oysa ki doğru danışmanlık hizmeti ile hem bu prosedürün sağlıklı tamamlanması hem de bütçeye göre üniversite eğitimi olanaklarının değerlendirilmesi mümkündür.

Ülkelere göre lisans eğitimi hakkında bilgiler aşağıda özet olarak sunulmaktadır. Bununla beraber, yurtdışında hemen hiçbir ülkede, üniversite eğitimini düzenleyen ülkemizdeki YÖK benzeri bir kurum bulunmadığından, hem üniversiteler ve programlar arasında işleyiş hem de kabul ve kayıt işlemlerinde kriter ve prosedür açısından onlarca fark bulunmaktadır. UED üyesi eğitim danışmanlık firmaları, uurtdışında üniversite eğitimi hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır.









Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)