adscode
adscode

YURTKUR yatak sayısını iki yılda yüzde 75 artırdı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Özçelik, "Yurtlarda 2013 yılının sonunda 286 bin yatak sayımız vardı. Aralık ayı itibariyle yaklaşık 496 bin yatak sayımız olacak. 500 bine geliyoruz" dedi.

YURTKUR yatak sayısını iki yılda yüzde 75 artırdı
Eğitim
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine yurtlar, gençlik ve spor merkezi hizmetleri sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yeni yurtlar inşa ettiklerini belirten Özçelik, her yıl yurtlara talebin artmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Geçen yıl Türkiye genelinde YURTKUR'a bağlı 360 yurt bulunduğunu ifade eden Özçelik, şunları kaydetti:

 "Şu anda 577 yurdumuz var. 2017'de 690 bin yatak sayımız olacak. Kimisi ihale safhasında, kimisi inşaat safhasında, kimisi de bitmek üzere. Yurt inşaatlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Yurtlarımızda 2013 yılının sonunda 286 bin yatak sayımız vardı. Aralık ayı itibariyle yüzde 75 artarak yaklaşık 496 bin yatak sayımız olacak. 500 bine geliyoruz. Bundan sonraki hedefimiz; yurt ihtiyacı bildiren bütün öğrenci kardeşlerimizi devletin yurtlarında barındırmak. Bunu da gerçekleştireceğimizi umut ediyorum."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)