adscode
adscode

Yüz Binlerce Öğretmen 'O Günü' Bekliyor

Ek ders ücreti', 'yaş sınırı', 'alan değişikliği' gibi konularda gözler Milli Eğitim Bakanlığında. 24 Kasım'da bu konularda açıklama yapılması bekleniyor.

Yüz Binlerce Öğretmen 'O Günü' Bekliyor
Eğitim
Eğitimciler, 'ek ders ücreti', 'yaş sınırı', 'yer değişikliği' gibi konularda taleplerini Bakanlığa iletti. Öğretmenlerin durumlarını masaya yatırmaya hazırlanan Bakan Avcı'nın, 24 Kasım'da bazı değişiklikleri açıklaması bekleniyor.

Öğretmenler beklentilerini anlattı, gözler Milli Eğitim Bakanı'nda... Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, yetkili sendika Eğitim-Bir-Sen'i de Genel Başkan Vekili Ahmet Özer başkanlığındaki heyetlerin temsil ettiği Kurum İdari Kurulu toplantılarında, öğretmenlerin aldığı ücretlerden çalışma sürelerine, izinlerinden sosyal imkânlarına kadar pek çok beklentisi dile getirildi. Talepler Bakan Nabi Avcı'nın masasında... Milli Eğitim Şurası'nda öğretmenlerin durumlarını da masaya yatırmaya hazırlanan Avcı'nın, Öğretmenler Günü'nde vereceği mesajlar merakla bekleniyor. Öğretmelerin talepleri şöyle:

'NÖBETÇİ'NİN DE HAKKI

- Öğretmen ve yöneticilerin, ders ücretlerinin, koşullara uygun hale getirilmesi istendi.

- Boş derslere giren nöbetçi öğretmenlere 'ek ders ücreti' ödenmesi gündeme getirildi.

- 2013'te 'öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi' kapsamında taahhütte bulunulan 'alan değişikliği' işleminin takvime bağlanması ve hızla gerçekleştirilmesi istendi.

Öğretmenlerin yer değişikliği ve rotasyonu da gündemdeydi. Taslakta öğretmenlere karşılıklı yer değiştirme hakkı tanınmalıdır" dendi. Engelli personele de il içi isteğe bağlı tayin hakkı verilmesi istendi.

'40 YAŞ ŞARTI' DEĞİŞMELİ

Yükseköğretim gören çocuğu bulunan dul ya da boşanmış kadın öğretmenlere, çocuklarının öğrenim gördükleri yerlere 'mazerete bağlı yer değişikliği hakkı' konusunda öncelik verilmesi gerektiği belirtildi. Öğretmenliğe ilk defa atanacaklarda '40 yaş şartı'nın değiştirilmesi de gündeme geldi.

TAKVİYE KURSLARA EK ÜCRET

Halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilecek takviye kurslarında görev alacak öğretmen ve yöneticilerine ödenecek ek ders ücretinin artırılması talep edildi. Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı çalışanlarının 'Ankara Kartı'na yüklenen ulaşım ücretinin nakdi verilmesi de istekler arasında yer aldı.

Akşam

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)