adscode
adscode

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

...

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Peyami Battal

Kuruluş tarihi: 1982

Bulunduğu il: Van

Akademik birimleri: Eğitim, Fen, Edebiyat,  Veteriner,  Ziraat,  Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Müzik ve  Sahne Sanatları, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım, Tıp, İlahiyat, Diş Hekimliği, Denizcilik, Su Ürünleri, Eczacılık, Erciş İşletme olmak üzere 17 fakültesi, 1 devlet konservatuarı, 4 yüksekokulu, 9 MYO, 5 enstitüsü var.

Öğrenci sayısı: 31.073

Akademik personel sayısı: 1.635 akademik personeli var.

Burs olanakları: İhtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs verilmekte.

Yurt olanakları: YYÜ ana kampüs ve ilçe kampüslerde bulunan yurtlarda talep eden her öğrenciye yurt imkânı sağlanmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 44 öğrenci kulübü bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 2016-2018 tarihleri arasında 13 ülkeye öğrenci ve öğretim görevlisi gitti. Toplamda 144 öğrenci ile 30 öğretim elemanı yurt dışına gönderildi. Farabi kapsamında ise 2014-2018 tarihleri arasında 77 ülke de öğrenci değişim programları yapıldı. Yurt dışına toplam 210 öğrenci gönderilirken 310 kişide üniversitede eğitim gördü.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Yüzüncü Yıl Üniversitesi, modern eğitim binaları, sayısı her gün artan yeni teknolojiyle donatılmış eğitim - araştırma laboratuvarları, öğrenci yurtları, sosyal tesislerinin yanı sıra güçlü eğitim kadrosu ile kaliteli bir eğitim sunmanın gururunu taşımaktadır. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ülkenin ve bölgenin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Ayrıca,  Türkiye’nin en doğusundaki üniversitelerden biri olma özelliğiyle öne çıkan üniversitemiz, her yönüyle keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası bir bölgededir. Dağları, gölleri, yeraltı zenginlikleri, hayvan ve bitki toplulukları ile gerçek anlamda el değmemiş bu yörede genç beyinlerin yapacağı o kadar çok şey var ki! Ulaşım ve barınma açısından da çok rahat bir üniversite olan YYÜ, 17 fakülte 5 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu ile tercih edilecek bir üniversitedir.

İletişim bilgisi: www.yyu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)