adscode
adscode

Zehra ve Kayra Kristal Çocuklar: Hem öğretici hem de eğlendirici öyküler...

Damla Aktan ve Elif Ceren Boelen tarafından çocuklar için yazılan Zehra ve Kayra:Kristal Çocuklar isimli çocuk kitabı çocuklarla buluşmaya hazır!

Zehra ve Kayra Kristal Çocuklar: Hem öğretici hem de eğlendirici öyküler...
Haftanın Kitap Önerisi
Postiga Yayınları tarafından basıma hazırlanan ve 24 Nisan itibariyle dağıtımları başlayacak olan masal kitabının yazarları 23 Nisan 2017 Pazar günü İzmir Kitap Fuarı’nda çocuklar ve aileleriyle ilk kez bir araya gelicekler.

Yrd. Doç. Dr. Çare Sertelin Mercan’ın pedagojik değerlendirmesinden geçen ve Işık Çağı Çocukları eğitmeni Şebnem Özkan’ın aileler için yazdığı önsöz ile hazırlanan Zehra ve Kayra, günümüzde yitirmeye başladığımız küçük şeylerden mutlu olmak, paylaşmak, kardeşlik, arkadaşlık gibi kavramları çocuklara sevgi dolu bir dille aktarıyor ve çevremize, insanlara, hayvanlara ve doğaya, farklılıklara saygı göstermek gibi değerleri minik yüreklere anlatmayı hedefliyor.

Kitabın çizimleri ise Prof. Dr. Melike Demirbağ Kaplan tarafından yapılmış. Yazarlar özellikle kapitalist mantıkla seri üretim yapılan çizimlerdense, elle yapılan ve bilgisayar efekti ile renklendirilen sıcak ve samimi çizimleri tercih etmişler. Kitabın çizer geliri ise çizerin kendi isteği üzerine bağışlanmış.

Çocukları eğlenirken öğrenmeye teşvik etmek ve duyarlılıklarını geliştirmek isteyen yazarlar ailelere ve çocuklara şöyle sesleniyor: “Biz iyiliğin bu dünyayı güzelleştireceğine inanarak yazdık. Daha iyi bir dünya için, gerçekleri bilen ve o gerçekleri düşleriyle zenginleştirebilen çocuklar büyüsün istedik. Onların kendi masallarını sevgiyle yaratabilmeleri için bir parça düş gücü, biraz inanç ve bolca sevgi ekledik satırlara. Çünkü çocuk kalbinin gücü, bu dünyayı aydınlatmaya yeter. Zehra ve Kayra’nın masal dünyasında karşılaşmak üzere, sevgiyle…”
Yazarlar Zehra ve Kayra’nın devamı niteliğinde olacak Zehra ve Kayra Tatilde, Zehra ve Kayra Avrupa’yı Geziyor gibi kitapları yazmaya devam ediyorlar ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile de sürprizlere hazırlanıyorlar.






Hızla değişen dünya pek çok anne-babanın, çocuklarının nasıl bir dünyada yaşayacakları ile ilgili kaygı duymalarına neden olmaktadır. Elinizde tuttuğunuz kitap günümüzde yitirmeye başladığımız küçük şeylerden mutlu olmak, paylaşmak, kardeşlik, arkadaşlık gibi kavramları çocuklara sevgi dolu bir dille aktarmaktadır. Çevremize, insanlara, hayvanlara ve doğaya, farklılıklara saygı göstermek gibi değerleri minik yüreklere aktaran bu kitap, yeni nesillere ışık tutarken anne - babaların bile bu naif, sevgi dolu, sıcacık öykülerin içinde keyifli bir yolculuğa çıkmalarına vesile olacaktır.
Yrd. Doç. Dr. Çare Sertelin Mercan
Psikolojik Danışman

Biz iyiliğin bu dünyayı güzelleştireceğine inanarak yazdık. Daha iyi bir dünya için, gerçekleri bilen ve o gerçekleri düşleriyle zenginleştirebilen çocuklar büyüsün istedik. Onların kendi masallarını sevgiyle yaratabilmeleri için bir parça düş gücü, biraz inanç ve bolca sevgi ekledik satırlara. Çünkü çocuk kalbinin gücü, bu dünyayı aydınlatmaya yeter. Zehra ve Kayra’nın masal dünyasında karşılaşmak üzere, sevgiyle…
Damla AKTAN-Elif Ceren BOELEN

 




Yazar: Damla Aktan-Elif Ceren Boelen

Çizer: Prof. Dr. Melike Demirbağ Kaplan

Etiket Fiyatı: 18 TL

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)