adscode
adscode

'Zeki Müren'i Okumak Zeki Müren'le Okumak' Etkinliklerinin İlki Bursa'da Gerçekleştirildi

TEV, Sanat Güneşi'nin kendi özel kütüphanesinden 150 kitabı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'ne bağışladı ve sanatçıyı bir…

'Zeki Müren'i Okumak Zeki Müren'le Okumak' Etkinliklerinin İlki Bursa'da Gerçekleştirildi
Etkinlikler
Tüm mal varlığını, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Zeki Müren için ölümünün 19. Yılında başlayıp 20. Yılına uzanan "Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak" teması kapsamında düzenlenecek etkinliklerden ilki sanatçının doğum yeri olan Bursa'da gerçekleştirildi. TEV, Sanat Güneşi'nin kendi özel kütüphanesinden 150 kitabı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'ne bağışladı ve sanatçıyı bir etkinlikle andı.

Tüm mal varlığını, eğitim konusunda Türkiye'nin en köklü ve öncü vakfı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan Zeki Müren için, ölümünün 20. yılında "Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak" teması kapsamında düzenlenecek bir dizi etkinliğin ilki sanatçının doğum yeri olan Bursa'da gerçekleştirildi. TEV, 29 Eylül Salı günü, Sanat Güneşi'nin kendi özel kütüphanesinden 150 kitabı Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'ne bağışladı. Lise öğrencilerinin verdiği renkli anma konseri sonrası kitap bağış töreni yapıldı.

Bağış töreninde bir konuşma yapan TEV Genel Müdürü M.Yıldız Günay; "Ülkemizin gelmiş geçmiş en çok sevilen sanatçılarından biri olan Zeki Müren için ölüm yıldönümünün 19. yılından başlayıp 20. yılına uzanan 2016'da da devam edecek bir dizi etkinliğimizin temasını "Zeki Müren'i Okumak, Zeki Müren'le Okumak" olarak belirledik. Yapacağımız etkinliklerle Zeki Müren'i farklı biçimlerde "okumak" üzerine yoğunlaşacağız. Yani bir yandan değerli sanatçının hayat felsefesini anlamayı, onu daha yakından tanımayı amaçlarken, diğer yandan onun sayesinde okuyan gençlerimize destek olacağız ve tabii ki Zeki Müren'i eserlerini okuyarak anmaya devam edeceğiz. Bugün, bu etkinliklerin ilkini gerçekleştirmenin ve Sanat Güneşi'mizi anmanın mutluluğu yaşıyoruz. Ona olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek, ilham alınacak sanatçı kişiliğini ve bir bağışçı olarak ülkeye olan katkılarını anmak için 20. ölüm yıldönümünün önemli bir zaman olduğuna inanıyoruz. " dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven'de yaptığı konuşmada; Zeki Müren'in örnek davranışıyla eğitime verdiği önemin altını çizerek sözlerini "Zeki Müren sanat güneşimizdi; eğitime yaptığı desteğin ardından eğitim güneşimiz de oldu'' sürdürdü.

TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı, sanatçının mirasının yasal varisleri olarak 2002 yılında Bursa'da sanatın her dalı ile ilgili eğitimler verilen Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi'ni yaptırdı. Lise kurulduğu yıldan bu yana 750 öğrenci Görsel Sanatlar, 750 öğrenci Müzik Bölümü olmak üzere toplam 1500 öğrenciye eğitim verildi; halen okula devam eden öğrenci sayısı ise 252.

Sanat Güneşi Gençlere Umut Olmaya Devam Ediyor
Türkiye'nin eğitimle ilerleyeceği bilinciyle mal varlığının yarısını TEV'e bağışlayan Zeki Müren, ölümünün 19'uncu yılında da gençlere umut olmaya devam ediyor. Sanat Güneşi'nin vefatının ardından oluşturulan Zeki Müren Fonu'ndan bu güne kadar 34 şehirde öğrenim gören öğrencilere 2461 burs sağlandı. Burs Fonu'ndan 2014-2015 öğrenim yılında 210 öğrenci yararlandı.

Zeki Müren'in mal varlığının yarısını bağışladığı TSK Mehmetçik Vakfı da bu bağış sayesinde şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik'in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 42 bin TL, birinci derece bir gaziye aylık 1080 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 720 TL yardımda bulunuyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)