adscode
adscode

Zorunlu eğitim kaç yıl olmalı?

'Zorunlu eğitim kaç yıl olmalı?' sorusunu yönelttiğimiz ankette 12 yıl diyenlerin oranı yüzde yüzde 36.6 oldu.

Zorunlu eğitim kaç yıl olmalı?
Eğitim
Güncelleme : 14-Feb-22 11:12

Eğitim Ajansı okurlarına 'Zorunlu eğitim kaç yıl olmalı?' sorusunu yönelttik. Twitter'dan gerçekleştirilen ankete 3 bin 783 kişi katıldı. Katılımcıların, yüzde 36,6'sı 12 yılı seçerken yüzde 36,1'i ise 8 yılı tercih etti. 6 diyenlerin oranı yüzde 16,1, 9 diyenlerin oranı da yüzde 11,3 oldu.

Ankete yapılan yorumlardan öne çıkanlar ise şunlar:

Bence "zorunlu" ve "eğitim" sözcükleri aynı cümlede bile olmamalı.

- Bu noktada eğitim ve öğretim ayrımını iyi yapmalıyız. Zorunlu öğretim 5 yılı geçmemelidir. Temel Türkçe+Matematik+Yüzme+Beden Eğitimi+Ahlak+Görgü ve Toplum Kuralları şeklinde olmalıdır. Daha sonrasında isteyen öğretimine devam etmelidir. Eğitim ise sürekli olmalıdır.

12 yıldan sonra okumayacak bir kişinin o saatten sonra bir işe yönelmesi zor. 8 yıl temel eğitimden sonra herkes yolunu çizmeli.

- Liselerin kesinlikle zorunlu eğitim kapsamında olmaması gerekiyor.

1 yıl okul öncesi 8 yıl da ilk ve orta okul. Ondan sonrası tamamen hem okumak istemeyene zarar hem de onu zorla okutan devlete zarar.

- Köyde çiftçi, sanayide çırak olsun istiyorsak ve bunlarıda istilaya uğramadan olsun istiyorsak, 6 seneden fazla zorunlu eğitim olmamalı.

- İlkokul sonrasını rahat bıraksınlar. Okuma yazmayI 4 işlemi zor öğrenen birisini 18 yaşına kadar okul siralarinda tutmak liseyi bitirince de kazanamayacağı bir sinava sokmak işsiz nesiller getirdi. Bu ulkenin sadece öğretmene doktora degil sanayiciye tesisatciya boyaciya iht. Var


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)