adscode
adscode

Zuckerberg, mal varlığının yüzde 99'unu bağışlayacak

Amerikan sosyal medya devi Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, mal varlığının yüzde 99’unu hayır işlerine bağışlayacağını açıkladı.

Zuckerberg, mal varlığının yüzde 99'unu bağışlayacak
Dünyadan Haberler
Mark Zuckerberg ile eşi Priscilla Chan, yeni doğmuş olan kızları Maxima’ya açık mektup yazarak Facebook hesaplarında paylaştı. Zuckerberg çifti, kızlarının bugünden daha iyi bir dünyada yaşamasını temenni etti. Mektubunda insanların eğitim ve sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Zuckerberg, Facebook hisselerinin yüzde 99’nu, yani şu anki karşılığı ile 45 milyar doları Chan Zuckerberg Initiative (vakfına) bağışta bulunacaklarını açıkladı.

Bağış miktarının az olduğunu söyleyen Zuckerberg, “Biliyoruz bu miktar, halihazırda bu sorunlar üzerinde çalışan bütün olanak ve yeteneklerle karşılaştırdığımızda küçük bir katkı oluyor. Ama diğerleri ile birlikte çalışarak, elimizden geleni yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Zuckerberg'in yapacağı yardım, hisse değerlerinin yükselişine göre artarabilir. Önümüzdeki 3 yıl içinde yıllık en fazla 1’er milyar dolarlık yardım yapılacak. Facebook CEO’su, hali hazırda ABD'nin farklı yerlerinde eğitim ve sağlık alanlarında bağışlarda bulunuyor.Cihan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)