adscode

1 Milyon Öğretmene Kulak Verelim!

Pandemi süreci ile birlikte okulların zorunlu tatil edilmesi ve uzaktan eğitim gibi pek çok konu vatandaşlar kadar eğitimci camia içinde de tartışmalara neden oluyor.

vedatdemirr@hotmail.com




Zaman zaman düşüncelerini sosyal medyadan dile getirmeye çalışan öğretmenlerin toplumun öteki kesimleriyle de tartıştığını ve tepkiler aldığını görebiliyoruz. Sayıları 1 milyonu aşan öğretmen camiasının düşüncelerini ve önerilerini sosyal medyadan dile getirmeye çalışması mevcut koşullarda gayet normal. Ancak bu durum öğretmenlerimizin bakanlıkla iletişim kanallarının çok da açık olmadığının bir anlamda göstergesidir. Zira Öğretmenler seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyorlar.

Şahsi kanaatim öğretmenlerin eğitimle ilgili konuları sosyal medyada tartışmaya açmaları istek ve taleplerini buradan duyurmaya çalışmalarının uygun olmadığı yönündedir.

Neden mi?

Mesleği icra edenlerin talep ve önerileri kamuoyunda tartışmaya açılınca toplumun öteki kesimleri bu hassas süreçte bu talepleri çok daha farklı bir noktadan ele alıp değerlendirebiliyor. Hatta zaman zaman çok sert tartışmalara ve tepkilere de neden oluyor. Onun için sayıları hiç de azımsanmayacak kadar çok olan öğretmenlerimizin istek ve talepleri, böyle uluorta yerlerde kamuoyunun büyük bir kesimiyle de tartışmalara, polemiklere ve hatta sert tepkilere mahal vermeyecek bir şekilde dile getirmelerini sağlayacak bir platform oluşturmalıdır. Öğretmenlik mesleğinin onuruna gölge düşürecek, mesleğin saygınlığını, öğrenci ve velilerin gözünde düşürecek sosyal medya tartışmalarına gerek bırakmadan bakanlığın birçok ülke nüfusunu bile aşan bu değerli eğitim camiasına etkin bir liderlikle kulak vermelidir.

Öğretmenler eğitimin en önemli yapıtaşıdır. Ülkenin dört bir köşesinde görev yapan öğretmenlerimize kulak vereceğimiz bir platform ile eğitimin bütün sorunlarını çok kısa bir sürede tespit edebilir ve yine onlarca yıllık tecrübeleri ve çözüm önerileriyle eğitime katkı sağlayabiliriz.

Bakanlık eğitimde hayata geçireceği uygulamalar ile ilgili öğretmen camiasının fikirlerini de alabileceği birkaç soruluk mini anketler ile öğretmenlere kulak verebilir. Sürece onları da dâhil ederek uygulamaya geçerse çok daha verimli sonuçlar alacağına inanıyorum. Bunu öğretmenlerin e-okul veya mebbis uygulamasına giriş yaptığı anda bir iki soruluk mini anket ile de yapabilir.

Yine e-okul veya mebbis de görüş ve öneriler portalı açılarak öğretmenlerin fikir, öneri hatta şikayetleri bu kanaldan alınabilir. Böylece eğitimin ve öğretmenin sorunları konunun ilgili tarafı olmayanlar arasında rahatsızlık oluşturmaz. Zira sosyal medya ortamlarında öğretmenler için gayet normal olan talepler ilgisi, bilgisi olan olmayanlar tarafından sert tartışmalara ve tepkilere neden olabiliyor.

Öğretmen kardeşlerimizin de bu gibi konularda daha serinkanlı ve olgun bir tavır takınmalarının kendileri ve camiaları adına daha faydalı olacağını hatırlatmak isterim. İstek ve önerilerini sosyal medyada herkese açık paylaşımlar yerine yetkililerin ve bakanlığın hesaplarını özel mesaj olarak iletmelerinin daha doğru olacağını düşünüyorum.

Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)