adscode

İstanbul Kitap Fuarı Başladı

34. İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor.

İstanbul Kitap Fuarı Başladı
Türkiye'den Haberler
 15 Kasım'da sona erecek fuarın bu yılki teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak”, onur çizeri ise Tan Oral. Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek fuara 750 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

Fuarda paneller, söyleşiler, çocuk programları gibi 300 etkinlik gerçekleşecek. Ayrıca fuar süresince onur çizeri Tan Oral'ın katılımıyla pek çok panel ve etkinlik düzenlenecek. Küratörlüğünü Sadık Karamustafa'nın üstlendiği Tan Oral Sergisi de fuar süresince ziyarete açık olacak.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda bu yılın onur konuğu ülkesi Romanya. Etkinliğin ilk dört günü (7-10 Kasım) Uluslararası Salon'da gerçekleşecek programda Romanya yayın dünyasından yayınevleri ve yazarlar ile söyleşi, panel, şiir ve müzik dinletileri, yayınevleriyle profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri yer alıyor.

ARTİST 2015 ‘GEÇMİŞE TANIKLIK' EDECEK

İstanbul Kitap Fuarı ile eşzamanlı yapılan 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı (ARTİST 2015) yaklaşık 1000 sanatçının işleri sergilendiği galeriler, bağımsız grup ve inisiyatifler ile birlikte 150'ye yakın genç sanatçıyı ağırlayacak. ARTİST 2015'in bu yılki ana teması ‘Geçmişe Tanıklık'. Bu kapsamda, Karşı Sanat tarafından ‘60. Yıldönümünde 6-7 Eylül' sergisi düzenlenecek. Ayrıca, Yapı Kredi Yayınları tarafından düzenlenen ‘Dostlukla…Seçme Mektuplarda Sanat' adlı sergide, Van Gogh'un mektuplarını ve etkilendiği sanatçıların eserleri yer alıyor. Sanat Fuarı'nın onur ödülü yakın zamanda kaybettiğimiz Fikret Otyam'a, Eleştirmen Onur Ödülü Prof. Kemal İskender'e, Sanatsever Kurum Onur Ödülü Çanakkale Bienali'ni düzenleyen CABININ'e ve Koleksiyoner Onur Ödülü ise Max Maçoro'ya verilecek.

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Kapılar fuarın son günü 15 Kasım Pazar akşamı ise 19.00'da kapanacak. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engelliler için ücretsiz olan fuara giriş bedeli 5 TL.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)