adscode
adscode

Sevgili öğrenciler, bu konuda velilerinizi uyarın

Okul yolundan ayrılana kadar üç aracın daha camlarından duman tüttüğünü gördüm. Sanki fabrika bacası tütüyormuşçasına duman çıkıyordu. Bu araçların bazılarında ise birden fazla çocuk vardı.

cemozel2021@gmail.com




 

Pandemi bitti; ama etkisi hala sürüyor. Pandemi ile birlikte çocuklarını okula kendi araçlarıyla bırakan aileler çoğaldı. Pandemi koşullarının yanı sıra bir de servis ücretlerinin yüksek oluşu da büyük bir etmen oldu. Aynı siteden kimi aileler de imece usulü üç dört öğrenciyi birden götürüyor. Örneğin bir aile, çocukları sabah okula götürüyorsa, öteki aile de okul çıkışı almaya gidiyor. Böylece hem zamandan hem de maaliyetlerden tasarruf edilmiş oluyor. Buraya kadar her şey normalmiş gibi duruyor; ancak dün kendi gözlerimle şahit olduklarım beni dehşete düşürdü.

Sabahları kızımı eşim bırakıp oradan işine devam eder. Nadiren de olsa ben de bırakıyorum. Sabahları okulun önü, deyim yerindeyse ana baba günü gibi oluyor. Bu esnada bir arabanın sürücü kapısının camının açık olduğunu ve içinden duman çıktığını gördüm. İçeride çocuğu olmasına rağmen sigara içiyordu. Dehşete düşmüştüm. Sadece bir görüntü olsa gam yemeyecektim. Okul yolundan ayrılana kadar üç aracın daha camlarından duman tüttüğünü gördüm. Sanki fabrika bacası tütüyormuşçasına duman çıkıyordu. Bu araçların bazılarında ise birden fazla çocuk vardı. Demek ki kendi çocukları yetmiyormuş gibi bir de sorumluluklarını aldıkları komşu çocuklarının da sağlıklarını tehlikeye atıyorlardı.

Hadi kendilerini geçtim de hiç mi acımıyorsunuz çocuklarınızın körpe ciğerlerine. O kadar dar bir araçta sigara içme ihtiyacı duyan veliler, eminim ki evlerinde de sigara içiyorlardır. Pasif içici zannettiğimiz çocukların gizliden gizliye sigara hatta elektronik sigara içmeleri beni şaşırtmıyor artık.

Bu yaşadığım dehşet anlarında beni asıl şaşırtan ise çocukların sağlıklarını hiçe sayıp araçlarında sigara içen velilerin maalesef kadın oluşuydu.

Ben bu yazımı, kızımın okulundaki müdür yardımcısı olan öğretmenimize de göndereceğim. Eminim ki velilere yönelik bir bilgilendirme yapacaklardır.

Sevgili anneler,

Şu hayatta en kıymet verdikleriniz kişiler çocuklarınızdır. Bundan kimsenin şüphesi olamaz; ancak bu düşüncelerinizi onlara göstereceğiniz özenle pekiştirmezseniz çok vahim tablolarla karşılaşabilirsiniz. 




Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)