adscode
adscode

Türkiye Farkındalık Ödülleri başlıyor, sen de başvur!

Dünya’nın 3. büyük sivil toplum organizasyonu olan ve Birleşmiş Milletlerin desteklediği JCI (Junior Chamber International)’ın İstanbul şubesi JCI İstanbul tarafından bu yıl geleceğimizin daha güzel olabilmesi adına proje üreten 18-40 yaş aralığındaki gençlerin ödüllendirileceği Türkiye Farkındalık Ödülleri başlıyor!

damlaaktan@gmail.com




Geçen gün mail kutuma bir email düştü. “Türkiye Farkındalık Ödülleri Başvuru Daveti” başlıklı maili heyecanla açtım. Öyle ya, yüksek lisansımı bitirdiğimden bu yana Sürdürülebilirlik, Bilinçli Tüketim, Farkındalık kavramları ile yatıp kalkan biri için oldukça ilgi çekici ve heyecan uyandırıcı bir başlık. Özellikle BM Milenyum Hedeflerinin sadece %4-%10 aralığında gerçekleşebildiği günümüzde, ne kadar çok farkındalık var, o kadar çok dönüşüm var demek. Üstelik doktora tezim gösteriyor ki, “bilinçli farkındalık tüketimi” konusunda ülkemizde Y kuşağında ne kadar bilinçli bir zihniyet var olsa ve literatür ile uyum gösterse de, bu söylemlerin maalesef çok azı aktif olarak davranışa dönüşüyor. İşte böyle bir dünyada ve gerçeklikte, farkı da eylem alanlar ve bilinç yaratanlar yaratıyor. Gelelim içeriğine ve ülkemizdeki gençleri başvurularını yapmaya davet etmek istediğim bu şahane bilinçli yarışmaya…

Dünya’nın 3. büyük sivil toplum organizasyonu olan ve Birleşmiş Milletlerin desteklediği JCI (Junior Chamber International)’ın İstanbul şubesi JCI İstanbul tarafından bu yıl geleceğimizin daha güzel olabilmesi adına proje üreten 18-40 yaş aralığındaki gençlerin ödüllendirileceği Türkiye Farkındalık Ödülleri başlıyor!

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda proje yapan gençleri gururlandırmak ve sürdürülebilir yaşama dikkat çekmek için düzenlenen Türkiye Farkındalık Ödülleri'nin jüri koltuklarında konusunda uzman akademisyenler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, sanat dünyasının önde gelen isimleri ve iş insanları bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'nın 17 başlığının yarışma kategorisi olarak belirlendiği Türkiye Farkındalık Ödülleri, bu amaçlar doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren gençlerin başvurularını bekliyor. Kazananların görkemli bir törenle açıklanacağı Türkiye Farkındalık Ödülleri, 5 Aralık 2022’de muhteşem bir Gala Organizasyonu ile açıklanacak ve ödüller sahiplerini bulacak.

Günümüz dünyasında pek çok gencin gönüllü aktivitelerinin dünyamız ve geleceğimiz için fark yarattığı ancak pek çoğunun görünmez kaldığı bugünlerde, bu organizasyonu düzenleyen ekibi yürekten kutluyor ve parçası olmak için sabırsızlanıyorum.

2022 Türkiye Farkındalık Ödülleri Kurucu Direktörü Hatice Beşli bu organizasyonu daha fazla farkındalık yaratmak ve Türkiye’de gönüllü çalışanların sayısını arttırmak için bu yarışmayı düzenlediklerini ifade ediyor.

Yoksulluğa Son, Açlığa Son, Sağlık ve Kaliteli Yaşam, Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Sanitasyon, Erişilebilir ve Temiz Enerji, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Şehirler ve Toplumlar, Sorumlu Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi, Sudaki Yaşam, Karasal Yaşam, Barış , Adalet , ve Güçlü Kurumlar, Amaçlar İçin Ortaklıklar alanlarında başvuru gerçekleştirilebiliyor. Katılım için son başvuru 31 Ağustos! Hem de başvurmak bir form kadar uzağınızda ve çok kolay.

Siz de bu özel ödüllere başvurmak için JCI İstanbul ve Türkiye Farkındalık Ödülleri iletişim adreslerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Haydi, gelecek için fark yaratanlar arasında siz de izinizi bırakın!

Başvuru linki:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkf5iCuqpg2cOHIfjibK9RU_n0yHiQrDQg6ehlgd2YDKh6nw/viewform

İletişim:

Hatice Beşli

2022 JCI İstanbul Sosyal Sorumluluk Direktörü

2022 Türkiye Farkındalık Ödülleri Kurucu Direktörü

E-Posta: sosyalsorumluluk@jci.istanbul

Gsm: 537 363 33 93

Instagram: @turkiyefarkindalikodulleri


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Güle güle Mario Levi…
Milyonluk haber: 9.05