adscode
adscode

Bilgievlerinden büyük Konservatuvar başarısı

Geleceğin sanatçıları Sanat Okulu sınavlarına Başakşehir Bilgievlerinde hazırlanıyor.

Bilgievlerinden büyük Konservatuvar başarısı
Türkiye'den Haberler
TEOG, Devlet yatılı ve bursluluk sınavlarında yüksek bir başarıya imza atan Başakşehir Bilgievleri, Konservatuvar sınavlarındaki öğrenci başarısı ile de dikkat çekiyor. 
Sınava Başakşehir Bilgievlerinde hazırlanarak İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarını kazanan Hasan Vapur’da Bilgievinin başarı öykülerinden yalnızca bir tanesi. Aşçı bir anne babanın çocuğu olan Hasan Vapur, 141 kişinin katıldığı ve yalnızca 35 kişinin kabul edildiği sınavda 8. olarak büyük bir başarıya imza attı. 
‘Sınava Bilgievinde hazırlandım’

Hasan Vapur, Konservatuvar sınavlarına eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başakşehir Bilgievleri 7 şubesinden biri olan Necdet Yıldırım Bilgievi’nde hazırlandı. 
TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okulu’nda 8. sınıfı bitiren Hasan Vapur sınava hazırlık sürecini şöyle anlatıyor, “Konservatuvar sınavlarına Bilgievlerinde hazırlandım. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvar sınavını kazandım.  Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. 5,5 ay gibi bir sürede belirli bir programla bu sınava hazırlandım. Hatta boş olduğum zamanlarda da buraya gelerek hocalarımla birlikte çalıştık. Sınav piyano üzerinden yapıldı. Burada nota eğitimi, enstrüman eğitimi aldık. 
‘Amacım, örnek olmak ilham olmak’

Aşçı bir anne babanın çocuğu olan Vapur, Babasının çok büyük desteği olduğunu belirtiyor, “Sınavı kazanınca tüm arkadaşlarım ve ailem tebrik etti. Kardeşim, babam ve amcalarım da bağlama çalıyor. Annem ve Babam Aşçı. Babamın büyük desteği oldu, sınavlara hazırlanırken.”
Sınavlar konusunda arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Hasan Vapur’un hedefi ise insanlara örnek olmak, “İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı'nda bağlama eğitimi alacağım. Bağlama öğretmeni olmak istiyorum. Müziğimle birilerine örnek olmak ilham olmak istiyorum. Sınavlara hazırlanan arkadaşlarıma Bilgievlerini öneriyorum. Burada ders programı çok güzel hocalar çok ilgili. Öncelikle müzik kulaklarını geliştirmeleri gerekiyor.”
‘6 kişilik sınıflarda kişiye özel müzik eğitimi’

Sınavlara hazırlık programı ile ilçenin eğitim başarısını ve kalitesini yükselten Başakşehir Bilgievlerinin Müzik Öğretmeni Hidayet Sevinç, Kurumun sınavlara hazırlık programını anlatıyor,  “Müzik bölümüne devam eden öğrencilerimiz haftada bir gün Bilgievlerimizde konservatuvar mezunu hocalardan, konservatuvar müfredatında, kalitesinde bir eğitim alıyorlar. Daha yetenekli olan öğrencilerimize ise ayrı bir sınıf açarak haftada 3-4 gün kişiye özel bir eğitim programı uyguluyoruz. Öğrenciler önce nota eğitimi alıyor arkasından da enstrüman eğitimine geçiliyor. Öğrenciler 6 kişilik sınıflarda eğitim alıyor. Keman, ney, bağlama, piyano ve gitar branşlarında eğitim alıyorlar. Bu sene ayrıca solfej dersi de bu branşlara ilave edilecek.” 
Konservatuvar başarısının velilerin Bilgievlerine ilgisini artırdığını belirten Sevinç, sözlerini şöyle sonlandırıyor, “Velilerimiz müzik branşlarına çocuklarına hobileri olsun diye yazdırıyorlardı. Bilgievlerinin müzik alanındaki sınavlardaki başarısını görünce daha ciddi bir ilgi oluştu. Veliler artık benim çocuğumda burada hazırlanırsa Konservatuvarı kazanabilir diye getiriyorlar.”
Konservatuvar gibi bir eğitim kurumu

İlçe genelinde 7 şubesiyle ücretsiz hizmet veren Bilgievlerinde; Müzik, ebru, resim, tiyatro, kaligrafi eğitimleri veriliyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen eğitimlerle öğrencilere; Konservatuvar, Sanat okulu düzeyinde bir programla sınavlara hazırlanma imkânı sunuluyor.
Bilgievleri bünyesinde 2014-2015 eğitim öğretim döneminde söz konusu dersler ‘Konservatuvar hazırlık programı’ adı altında ayrı bir dal altında toplanarak ilçe öğrencilerine sunulacak. Sanat eğitimi almak isteyen öğrenciler bu bölümde yetiştirilecek.

haber7

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)