adscode
adscode

Bilişim Dersleri Kaldırılacakmış!

MEB niyeyse Bilişim derslerini bir türlü içine sindiremedi. Bir koyuyor, bir kaldırılıyor. Tamam artık öneminin farkına vardılar derken şimdi yine kaldırmaya hazırlanıyorlarmış.

Bilişim Dersleri Kaldırılacakmış!
Günün Yazısı
FATİH gibi çok önemli bir projeyi hayata geçermeye çalışan MEB'in bu konudaki kafa karışıklığını anlamak gerçekten de mümkün değil!

İşte gelişmelerin geldiği son nokta! Umarız, doğru değildir!

Milli Eğitim Bakanlığının bilişim derslerini önümüzdeki yıldan itibaren seçmeli hale getireceği haberi sendikaların kulağına geldi.

Beşinci ve altıncı sınıflarda zorunlu olan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinin 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren ortaokulda 5,6,7 ve 8'de seçmeli olabileceği bilgisi Talim ve Terbiye Kurulu uzmanları tarafından sendikalara bildirildi ve görüş alındı. Fatih Projesi sayesinde her öğrencinin bilgisayar kullanabildiği, öğrencilerden teknoloji bilgisini eksik hisseden veya farklı alanlarda kendisini geliştirmek isteyenlerin Bilişim Teknolojileri dersini seçmeli olarak alabileceği söyleniyor. 

Ders saatlerinin azaltılacağı ve yeni derslerin müfredata eklenmesi zaten söz konusuydu. Bu revizyona bakanlığın bilişim derslerinden başladığı görülüyor. Talim ve Terbiye Kurulunun çalışmalarının sonucunu hep beraber göreceğiz..


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)