Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "Üniversiteye giden 7 milyon öğrencimiz var. 18 milyona yakın da bizim öğrencimiz var. İkisini üst üste koysanız 25 milyon yapar. Annelerini, babalarını da katarsanız 75 milyon. Yani Türkiye'nin tamamı eğitimde. Bir üniversitenin diğer üniversitenin kopyası olmasını istemiyoruz. Her üniversitenin ihtisaslaşmasını istiyoruz. İhtisaslaşmaya önem vereceğiz.
Bakan Yılmaz, Sivas Zara Kızılırmak Yöresi Dernekleri Federasyonunca Gaziosmanpaşa'daki Paşa Köşkü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Yiğidolar Buluşması"na katıldı.
Burada konuşan Yılmaz, Türkiye'nin eğitim alanında çok iyi noktada olduğunu söyledi.
- "21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle başlatılan "Geleceğin Mucitleri Gaziosmanpaşa'da Yetişiyor" başlıklı "ROBOGOP Projesi"nin tanıtım törenine katıldı.
Yılmaz, Gopark Tesisleri'ndeki programda, eğitimde kaliteyi artırmak için çalıştıklarını söyledi.
Yüksek öğretimlere yönelik de bazı çalışmalar yaptıklarını aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:
"Üniversiteye giden 7 milyon öğrencimiz var. 18 milyona yakın da bizim öğrencimiz var. İkisini üst üste koysanız 25 milyon yapar. Annelerini, babalarını da katarsanız 75 milyon. Yani Türkiye'nin tamamı eğitimde. Bir üniversitenin diğer üniversitenin kopyası olmasını istemiyoruz. Her üniversitenin ihtisaslaşmasını istiyoruz. İhtisaslaşmaya önem vereceğiz. Üniversitelerin dışarıdan denetimini, akreditasyonunu sağlayacak kalite kurulu var ancak bunun idari ve mali yönden özerklik kazanacak bir yasayı Meclisten çıkaracağız. Bir de planlama kurulu kuracağız. Nedir planlama kurulu da? Gereğinden fazla Su Ürünleri Fakültesi açılmasın, gereğinden fazla Ziraat Fakültesi açılmasın, gereğinden fazla Eğitim Fakültesi açılmasın. Türkiye'nin ihtiyacı, talebi neyse o talebe uygun olarak hem fakültelere, okullara kontenjan verilsin hem de o fakülteler açılsın diye."
Avrupa'da Rusya'dan sonra en fazla üniversite öğrencisinin Türkiye'de olduğunu kaydeden Yılmaz, "Bu rakamları gördükten sonra Türkiye'nin geleceğinden kaygı duymak mümkün değil. Türkiye'nin geleceği daha aydınlıktır. Eğer birlik, beraberlik ve kardeşlik devam ederse, Türkiye'de istikrar ve güven devam ederse hiç şüpheniz olmasın 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacaktır." ifadelerini kullandı.
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da konuşmasında projenin startını verdiklerini söyledi.
Usta, yazılımı bir sosyolojik ihtiyaç olarak görmek, bununla ilgili çocukları geleceğe taşımak, onlara hayatın her kesiminde yazılım imkanı sunmak için projeyi başlattıklarını, bu kapsamda Türkiye'nin geleceğini donanımlı biçimde şekillendirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
AA