adscode

Çay Ocağından Eğitim Ocağına

Ömer Faruk Paslı 2009–2010 eğitim öğretim yılında Gümüşhane Lisesi’nden mezun oldu. İki yıl Üniversite sınavlarında başarılı olamadı. Ancak idealinden de vazgeçmedi.

Çay Ocağından Eğitim Ocağına
Haberler
Bu amaçla 2011–2012 eğitim öğretim döneminde dershaneye devam etme kararı aldı. Ancak baba Paslı emekli işçi, evleri de kira olunca, aileye yük olmamak için hem çalışıp taksitlerini ödemeye, hem sınavlara hazırlanmaya karar verdi. Dersleri takip ederken, bir taraftan da ailesine katkı sağlamak üzere Özel İdare İş Hanı'nda özel bir çay ocağında çaycılık yapmaya başladı.
Bir taraftan çaycılık, bir taraftan dershane… Her ikisini de başarı ile devam ettiren Ömer Faruk Paslı 2012 LYS sonuçları açıklandığında azminin ve kararlılığının mükâfatını aldı.
Ömer Faruk Paslı 2012 LYS sonuçlarına göre TS2 puan türünde Gümüşhane 2.si, TS1 ve YTS1 puan türlerinde ise Gümüşhane 3.sü oldu.
Üniversite tercihlerini İstanbul Üniversitesi İletişim Fak. Radyo Televizyon ve Sinema, Marmara Üniversitesi İletişim Fak. Radyo Televizyon ve Sinema olarak iki tercihten oluşturan Paslı’nın, tüm öğrencilere mesajı ise çok net: “Başarının sırrı inanmak, sıfır stres,olumlu telkin’’ 
Paslı Üniversite hazırlık döneminde kendisine destek veren ailesine, dershane öğretmenlerine, arkadaşları ve kendisini yetiştiren okul öğretmenlerine dershane döneminde kendisinden yardımlarını esirgemeyen Raşit ALKAÇ ve Mustafa DEMİR ’e minnet borçlu olduğunu söyledi.
egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)