adscode
adscode

Devlet Destekli Siber Saldırılar Artıyor

Alman Parlamentosu Bundestag’a düzenlenen ve yaklaşık iki hafta önce ortaya çıkarılan büyük ölçekli siber saldırı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Devlet Destekli Siber Saldırılar Artıyor
Bilim Teknoloji

Parlamentonun teknoloji departmanı saldırının ne zaman başladığı bilmiyor ancak kullanılan Truva atı (trojan) hakkında bazı önemli bilgilere ulaşıldı. Tüm Bundestag ağına sızan ve parlamento üyelerinin bilgisayarlarındaki verilere ulaşan Truva atını detaylı inceleyen güvenlik uzmanları, bu yazılımın kaynak kodlarında daha önce yapılan çeşitli saldırılara bazı benzerliklere rastladı. Alelade bir denemeden çok daha ileri düzey bir yazılımın kullanıldığı sızıntının, 2014 yılında Alman veri ağına gerçekleştirilen saldırıya çok benzediğini belirten kaynaklar, bunu baz alarak şüpheli listesinin başına Rusya’yı yerleştirdi.

Devlet destekli hack saldırıları aslında yeni bir konu değil. Hatta dünya genelinde tüm gelişmiş ülkeler, milli savunma bütçesinin önemli bir bölümünü bu gibi dijital saldırılara karşı önlemler almak için kullanıyor. Bu tip saldırılarda elbette doğrudan bir devletin organları bir diğer ülkeyi hedef almıyor. Bunun yerine devletle yakın ilişkileri olan çeşitli sanal korsanlar kullanılıyor.

Bir başka siber saldırı da önceki gün ABD’yi hedef aldı. Federal hükümetin bilgisayarlarına sızan hacker’lar, 4 milyonun üzerinde mevcut ve eski çalışanın kişisel verilerine ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, “Bu tip saldırılar genelde suçlular tarafından yapılır, ancak saldırı şekline baktığımızda bunun arkasında istihbarat elemanlarının olduğuna inanıyoruz,” dedi.

bilgicagi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)