adscode
adscode

Eğitimciler,Eğitim Teknolojileri Konferansı’nda buluşuyor

Türkiye Özel Okullar Birliği’nin düzenlediği 2. Eğitim Teknolojileri Konferansı’nda çok sayıda eğitimci 21. yüzyıl eğitim teknolojilerini yakından incelemek için bir araya gelecek.

Eğitimciler,Eğitim Teknolojileri Konferansı’nda buluşuyor
Etkinlikler
Günümüz eğitim sisteminin en temel gerekliliklerinden biri, öğrencileri “21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirmek” şeklinde ifade ediliyor. Ülkemizin önemli eğitim projelerinden olan FATİH projesi ve özel okulların birçoğunun 1:1 tablet ve BYOD projeleri, teknolojinin okullarda her geçen gün işlevsel bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor. Bu doğrultuda teknolojinin müfredata ve okul hayatına dahil edilmesi ise eğitim kurumları için önemli bir hedef haline gelmiş durumda. Teknolojinin eğitim ortamlarına etkili bir araç olarak entegre edilmesi;  idareci,  öğretmen ve öğrencilerin teknolojiyi etkin biçimde kullanması; kurumların hedeflerine ulaşması ve yatırımların başarısı açısından kritik bir önem taşıyor. Bu bilgiler ve gelişmelerden yola çıkarak geçtiğimiz yıl 22 Mart’ta İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde düzenlenen Eğitim Teknolojileri Konferansı; bu yıl 21 Mart 2015’te Beykent Üniversitesi Maslak Kampüsünde gerçekleştirilecek.

Eğitimde teknoloji kullanımına yönelik iyi örnekler paylaşılacak
Konuyla ilgili olarak Türkiye Özel Okullar Birliği Başkan Yardımcısı Nurullah Dal, Türkiye Özel Okullar Birliği IT Komisyonu tarafından organize edilen Eğitim Teknolojileri Konferansı ile Amerika’da düzenlenen ISTE Konferansı ve İngiltere’deki BETT Show’un Türkiye’de bir örneğini gerçekleştirmeyi ve konferansın yıllar içinde giderek güçlenen büyük bir organizasyon haline gelmesini hedeflediklerini belirtti. Eğitim Teknolojileri Konferansı; eğitimde teknoloji kullanımına yönelik iyi örneklerin paylaşılmasını, eğitim teknolojilerini derslerinde kullanmak isteyen öğretmenlerin farklı projeleri inceleyebilmelerini ve meslektaşları ile paylaşımda bulunabilecekleri bir platform oluşturmayı amaçlıyor.
 
Konferansa geçtiğimiz yıl 2000’e yakın eğitimci katıldı
İlki geçtiğimiz yıl Türkiye’nin farklı illerinden resmi ve özel okullardan 1.800’ü aşkın katılımcıyla gerçekleşen konferansta; okul sahipleri, idareciler, akademisyenler, yöneticiler, karar vericiler ve öğretmenler yer aldı. Katılımcılar konferans alanındaki stantlarda eğitim teknolojileri alanında hizmet veren birçok firma ve okulla bir araya gelme fırsatı buldu. Konferansta gün boyu ana salonda yapılan oturumların yanı sıra katılımcılar paralel oturumlarda konuk konuşmacıları ve katılımcılar tarafından gerçekleştirilen 180’i aşkın sunumu izledi.
 
Eğitimcilerin eğitimde teknoloji kullanımı konusunda farkındalık kazanması, öğretmenlerin kendilerini geliştirecek örnek çalışmaları incelemesi ve katılımcıların profesyonel gelişim ağlarının genişlemesi konusunda büyük katkı sağlayan ve etki yaratan konferansı izlemek üzere bu yıl da yine Türkiye’nin dört bir yanından eğitimciler katılacak. Katılımcılar, yüzlerce paralel sunumun yanında ayrıca eğitim ve teknoloji konuları ile ilgili yurt içi ve yurt dışından çok değerli konuşmacıları da dinleme fırsatı bulacaklar.
 
Eğitim Teknolojileri Konferans ile ilgili detaylı bilgiye http://www.etp.org.tr/ web sayfasından ulaşılabilir.
 


 
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)