adscode

Ekmekçilik Bölümü

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Ekmekçilik bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Ekmekçilik Bölümü

Ekmekçilik Bölümü
Editörün Seçimi
Programın AmacıEkmekçilik programının amacı, modern yöntemlerle çeşitli tipte ekmek üretiminde çalışacak elemanları yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı DerslerEkmekçilik programında matematik, fizik, kimya gibi temel bilim dersleri, bilgisayar, elektro tekniği, hububat bilgisi, un üretimi, ekmek çeşitleri imalatı, ekmek imalat makineleri ve tarım ürünleri gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yapılmaktadır.
Gereken NiteliklerEkmekçilik programına girmek isteyenlerin, biyoloji ve kimyaya ilgili kimseler olmaları gerekirMezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler
Ekmekçilik programını bitirenlere “Ekmekçilik Teknikeri” unvanı verilir. Ekmekçilik teknikeri, ekmek üreten tesislerde çeşitli katkı maddeleri kullanılarak değişik tipte ekmek üretimi için gereken işlemlerin planlanması ve yürütülmesinde gıda mühendislerinin denetimi altında görev yapar.
Çalışma AlanlarıEkmekçilik teknikerleri, kamu sektöründe, özel sektöre bağlı ekmek fabrikalarında ve kurumlarda çalışabilirler. Ekmekçilik teknikerliği yeni bir meslek olup, bu alanda iş bulmak oldukça kolaydır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)