adscode
adscode

İTÜ TMDK’dan Herkes İçin Sanat Akademisi

Bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı (İTÜ TMDK), “Herkes İçin Sanat Akademisi” adıyla kapsamlı ve önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

İTÜ TMDK’dan Herkes İçin Sanat Akademisi
Üniversite
Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocuklara “başka bir dünya”yı sanat yoluyla mümkün kılmayı amaçlayan proje, gençlerin olası tehlikelerden ve suçtan müzik aracılığıyla uzaklaştırılmasını hedefliyor. Proje kapsamında, “Geleneksel Çalgılar Eğitim Merkezleri – GEÇEM” kurulması ile yeni nesillerin Türk Müziğini doğru öğrenmesi ve yaşatması da sağlanacak.
 
Geleneksel Çalgılar Eğitim Merkezleri Kurulacak

Ülkemizin ilk Türk Müziği Konservatuvarı olan İTÜ TMDK, 40. yaşını büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak taçlandırıyor. “Herkes İçin Sanat Akademisi” projesiyle, sanat sevgisinin ve bu alandaki akademik eğitimin, toplumun her kesimine yayılması desteklenecek. Proje, sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı çocuk ve gençlerin sürdürülebilir bir sanatsal uğraş edinmelerini sağlayarak, onları olası tehlikelerden uzak tutmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra mikrotonal zenginliği nedeniyle bugün dünya çapında ilgi gören geleneksel Türk Müziğinin, çocuklar ve gençler arasında yaygınlaşmasına katkı sağlayacak “Geleneksel Çalgılar Eğitim Merkezleri – GEÇEM” kurulacak.

Gaziosmanpaşalı Çocuklara Müzik Semineri ve Konser

Proje için belediyelerle işbirliği yapılırken, yıl boyunca İTÜ TMDK’da geniş katılımlı müzik seminerleri düzenlenecek. Projenin açılışı ve ilk etkinliği ise Gaziosmanpaşa Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilecek. 24 Şubat Salı günü saat 14.30’da İTÜ Maçka Yerleşkesi-Mustafa Kemal Amfisi,  600 ilköğretim öğrencisini ağırlayacak. Düzenlenecek seminer sayesinde öğrenciler hem Türk Müziği çalgıları hakkında bilgi edinecek hem de seçme eserlerden oluşturulan repertuvarı usta ellerden dinleme şansı bulacak.  İTÜ TMDK akademik kadrosundan Dr. Ali Tüfekçi “ney”, Yrd. Doç. A. Serhat Turunç “tar”, Öğr. Gör. Mehmet Emin Bitmez “ud” ve İTÜ TMDK mezunu Samet Kölemen “kemençe” ile çocukların karşısında olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)