adscode
adscode

MATEMATİKÇİLER CUMHURİYET TARİHİNE DAMGA VURDU

“Ankara Matematik Günleri”nin 11’incisi Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü’nde gerçekleşti.

MATEMATİKÇİLER CUMHURİYET TARİHİNE DAMGA VURDU
Eğitim
“Ankara Matematik Günleri”nin 11’incisi Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü’nde gerçekleşti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Elmalı, “Matematikçiler, Cumhuriyet tarihinde çok önemli çalışmalarla sadece matematik biliminin değil, diğer bilimlerin gelişmesinde de önemli bir rol oynadılar” dedi.

Türkiye’deki matematikçileri ve matematiğe ilgi duyan bilim insanlarını bir araya getirme amacıyla düzenlenen “Ankara Matematik Günleri”nin 11’incisi Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü’nde gerçekleşti. Özgün bildirilerin sunulmasını sağlayan ve karşılıklı bilimsel tartışmaların oluşmasına ortam hazırlayan sempozyumda, “Analiz”, “Cebir ve Sayılar Teorisi”, “Geometri”, “Topoloji” ve “Uygulamalı Matematik” konularında 104 sözlü, dokuz poster bildiri sunuldu.

GENİŞ KATILIM

Sempozyumda davetliler, ODTÜ’den Prof. Dr. Marat Akhmet “Poincaré Kaosu”, ABD Claremont McKenna College’den Prof. Dr. Asuman Güven Aksoy “Bernstein’in “Yorgunluk Teoremi” Çankaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kenan Taş “Teknolojinin Gelişiminde Matematiğin Önemi” ve Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Meral Tosun “Yüzey Tekillikleri, Çözümlemeleri ve Serbest Bölenler” başlıklı konuşmalar yaptı. Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cihan Orhan, sempozyuma yaklaşık 220 akademisyenin katıldığını, bu yıl ilk kez ülkemizin değişik üniversitelerinden 60 lisans öğrencisinin de sempozyumu izlediğini söyledi.

CUMHURİYETE DAMGA VURDULAR

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Elmalı, sempozyumda yaptığı konuşmada matematik biliminin, diğer bilim dallarının da gelişmesinde bir katalizör görevi üstlendiğini söyledi. Matematiğin sosyal bilimlerde de çok önemli yeri olduğunu belirten Prof. Dr. Ayhan Elmalı, “Matematikçiler, Cumhuriyet tarihinde çok önemli çalışmalarla sadece matematik biliminin değil, diğer bilimlerin gelişmesinde de önemli bir rol oynadılar. Cumhuriyet tarihine damgalarını vurdular. Vefat eden matematikçileri saygıyla anıyorum, yaşayanlara da sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)