adscode
adscode

MGK bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

MGK bugün toplanıyor
Türkiye'den Haberler
Geçici hükümette ilk kriz, TSK’nın Irak ve Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyon yapmasını öngören Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde yaşanacak. HDP’li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim’de süresi dolacak tezkereye “Hayır” diyeceklerini vurguladı.

MECLİS TEZKERE İÇİN TOPLANACAK
AK Parti; CHP, MHP ve HDP gruplarına, 3 Eylül Perşembe günü Meclis’in olağanüstü toplanarak, geçici hükümetin bakanlarının yemin etmesi ile Suriye tezkeresinin süresinin uzatılması yönündeki görüşmenin yapılması çağrısında bulundu.
Olağanüstü toplantı talebi Meclis Başkanlığı’na da iletildi. Göreve başlayan bakanların özlük haklarına kavuşabilmeleri ve maaşlarını alabilmeleri için Meclis’te yemin etmeleri gerekiyor. Bağımsız bakanların yemin etmelerinin ardından 2 Ekim’de süresi dolacak olan Irak ve Suriye’ye operasyon yapılmasına imkân veren Başbakanlık tezkeresi oylanacak.

MGK YENİ ÜYELERLE TOPLANIYOR

MGK’nın hükümet kanadının yeni isimleri Başbakan yardımcıları AK Partili Cevdet Yılmaz ile MHP’li Tuğrul Türkeş, bağımsız İçişleri Bakanı Selami Altınok ve bağımsız Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu olacak. Bağımsız Adalet Bakanı Kenan İpek 7 Haziran seçim süreci öncesinde bu göreve atanmış, nisan ve haziran ayı MGK toplantılarına katılmıştı.

Orgeneral Hulusi Akar, MGK’ya ilk kez “Genelkurmay Başkanı” olarak katılacak. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ise MGK’nın yeni üyeleri oldu ve bu toplantıda ilk kezyer alacak.

Dünya Bülteni

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)