adscode
adscode

Nevruz'a gidenler YGS öğrencilerini ağlattı

Sınav günü Nevruz kutlaması olursa olacağı da buydu: Öğrenciler sınavı yapamadı.

Nevruz'a gidenler YGS öğrencilerini ağlattı
ÖSYM
CNNTürk'te yer alan bir habere göre YGS'ye giren öğrenciler, Kazlıçeşme'deki Nevruz alanına gidenlerin çıkardıkları seslerden dolayı soruları çözemedi. Öğrencilerin velileri "sınav günü Nevruz kutlaması yapılırsa olacağı buydu" diyerek ÖSYM'ye ve valiliğe isyan etti. 

Kimi öğrenciler, sınavı yarıda bırakarak dışarı çıktı. Öğrencilerden bazıları, kendilerine dışarıdan gelen sesleri duymamaları için yetkililerin "pamuk dağıttığını" açıkladı. 

Sınava giren öğrencilerden birisi; "Sınavım çok kötü geçti aslında daha iyi geçebilirdi. Türkçe sınavı çok uzun sürdü. Çok gürültü vardı. Davullar, zurnalar, bağırış sesleri böyle silah sesleri gibi bir şeyler duyduk ama çıktığımızda öğrendik onlar havai fişekmiş. Bize kulaklarımız tıkayalım diye pamuk verdiler ama işe yaramadı. Gürültüden dolayı sınavım çok kötü geçti yarıda bırakmak zorunda kaldım. Sınavın iptal olmasını istiyorum." dedi. 

Başka bir Nevruzzede ise; "sınavın ortasında çıktım. Türkçe’den sonra düşünememeye başladım. Yetiştirmeye çalıştım ama dışardaki gürültüden adapte olamadım. Hep protesto sesleri geliyordu. Dışarda eylem var gibiydi. Havai fişekler falan attılar. Başta silah sesi sandık ama dışarı çıkınca havai fişek olduğunu öğrendik. havai fişekler patlayınca adapte olamadım. O sırada ağlamaya başladım. Sınıftaki herkes korktu. Bu çok büyük bir haksızlık ben bütün sene buna çalıştım böyle bir şey beklemiyordum bütün hayallerim yıkıldı. Tekrar girmek de bana hiçbir şey sağlamayacak çünkü 2 ay sonra LYS var. Umutlarımız bu değildi bizim çok basit bir sınavdı ama kendimi toparlayamadım konsantre olamadım. Toplama çarpma yaparken bile zorlandım" şeklinde konuştu. 

ÖSYM'nin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir skandala nasıl bir cevap vereceği merakla bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)