adscode

Sağlık Alanında İhtiyaç Duyulan Meslek: Ameliyathane Teknikerliği

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesine yeni bölümler katmaya devam ediyor. Güçlü akademik kadrosu ve multidisipliner eğitim anlayışına sahip Üsküdar Üniversitesi, Sağlık…

 Sağlık Alanında İhtiyaç Duyulan Meslek: Ameliyathane Teknikerliği
Üniversite

 

 





Ülkemizde yaygın olarak bulunan ameliyathanelere donanımlı teknik eleman yetiştirmek amacıyla oluşturulan programda hedef, ameliyathanede kullanılan tüm cerrahi malzemelerin hazırlanmasını ve ameliyat sırasında kullanılmasını sağlayabilecek, bütün ameliyat ekiplerinde doğrudan yer alabilecek, yardımcı cerrahi sağlık personeli yetiştirmek. Ameliyathane Teknikeri; Ameliyathanede kullanılan alet ve malzemenin ameliyata hazır hale getirilmesine, cerrahi ekibe malzeme sağlanması ve ameliyathane ortamının  ameliyatın özelliğine göre uygun hale getirilmesine yönelik iş ve eylemleri yapan ve uygulama açısından destek veren sağlık mensubudur.

Özel hastane sayısının giderek artması ile birlikte çok daha fazla ihtiyaç duyulan bir meslek haline gelen Ameliyathane Teknikerleri, mezun olduktan sonra kamu ve özel sektörde yer alan sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde iş imkanlarına sahipler.

Bu program, ülkemizde yaygın olarak bulunan ameliyathanelere donanımlı teknik eleman yetiştirmek amacı ile Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde kurulmuş bir programdır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)