adscode
adscode

TBMM'den Bakan Avcı'ya Soru Önergesi

CHP Ankara Milletvekili Bülent KUŞOĞLU'dan Bakan Avcı'ya soru önergesi.

TBMM'den Bakan Avcı'ya Soru Önergesi
Özel Eğitim







           TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak         cevaplandırılmasını arz ederim. 04.09.2013

MEB’na bağlı eğitim kurumlarına ilk atama, açıktan ve kurumlar arası  yeniden atama ve millî sporcuların ataması kapsamında 87 alanda 40.000 öğretmen ataması için atama yapılacak alanlar ve kontenjanlar yayınlanmıştır.
1-) MEB’nın resmi açıklamalarına göre mevcut öğretmen açığı 121 bindir.  350 -  400 bin civarında atanamayan öğretmen olmasına rağmen 40 bin öğretmen ataması yapılacaktır. Açık olan kadroları farklı branştan öğretmenlerle veya dışarıdan ücretli öğretmenlerle mi kapatmayı düşünüyorsunuz? Yoksa bu dersler veya sınıflar boş mu kalacaktır?2-) Eğer bu şekilde ihtiyacı karşılayacaksanız, sizce farklı branşlardan öğretmenlerle bu açığı kapatmak, hakkı olan branş öğretmenlerine yapılan bir haksızlık değil midir?3-) Atama yapılacak olan bazı branşlardaki kontenjanlarda gecen sene daha fazla alım yapılan müzik, beden eğitimi, görsel sanatlar-resim öğretmenliği branşlarına ve bunlara ek olarak alım sayısı düşük olan tarih, felsefe gibi birçok bölümünde kontenjanları düşürülmüştür. Bu alanlarda oluşan mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?4-) Ataması yok denecek kadar az olan ve hakkı olan branşlarda yerleşemeyen teknik öğretmenlerin mağduriyeti bu sene de devam etmiştir. Bakanlık olarak teknik öğretmenler için bir çalışmanız var mıdır? Varsa ne aşamadadır ve ne gibi çalışmalarınız bulunmaktadır?  Yoksa mevcut olan atama politikanız devam edecek midir?
5-) Bu sene alan sınavı uygulamasına geçilmiştir. Alan sınavı uygulamasında Arapça ve bazı branşlarda alan sınavı yapılmazken, Fransızca ve bazı branşlara ise alan sınavı getirilmiştir. Fransızca bölümüne alan sınavı getirilmesine rağmen atama listesine ayrılan kontenjanı yoktur. Alan sınavı uygulamasını neye göre yapıyorsunuz? Ve atama yapmayacağınız Fransızca bölümüne neden alan sınavı yaptınız?6-) Ataması yapılmayan binlerce öğretmenin mağduriyetini şubat ayı atamasıyla veya ek atamayla gidermeyi düşünüyor musunuz?

                        Bülent KUŞOĞLU           Ankara Milletvekili          


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)