adscode
adscode

Üniversite öğrencisi ölü bulundu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan İzzah Elif Zamir Khan, yurt odasında ölü bulundu. Rektörlük yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre olayın intihar olduğunu belirtirken, haberi duyan öğrenciler yurt önünde toplanarak eylem yaptı.

Üniversite öğrencisi ölü bulundu
Eğitim
Güncelleme : 31-Oct-23 13:35

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan, kaldığı yurt odasında ölü olarak bulundu. Olayın ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada “İlk tespitlere göre hayatına son verdiği değerlendirilen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 4 öğrencisi İzzah Elif Zamir Khan hayatını kaybetmiştir. Sevgili öğrencimize Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevdiklerine ve Hacettepe Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Yaşanan talihsiz olaya ilişkin adli ve idari soruşturmaya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Olayın gündeme gelmesinin ardından Hacettepe Üniversitesi Dayanışma Ağı “Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz” diyerek öğrencileri saat 22.30’da Sıhhiye Kampüsü Yurtlar önünde bir araya gelmeye çağırdı. Çağrı üzerine Sıhhiye Kampüsü Yurtları önünde toplanan öğrenciler “Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz”, “Yaşamak istiyoruz” pankartları açarak “Ölmeye değil okumaya geldik” sloganları attı.

Neden intihar etti?

Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda öğrencinin aynı hoca tarafından 4 kez sınavdan bırakıldığı için intihar ettiği iddia edildi. Konuyla ilgili iddialar araştırılıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)