adscode
adscode

Yasakları DNS'le delenlere Google'dan bir uyarı

Son yasaklamaların ardından hepimiz teknoloji dünyasının bir neferi olarak yaşamlarımızı sürdürmeye, internet hakkımızı elimizde tutmaya çalışıyoruz ama dikkatli olunması gereken bazı noktaların olduğu…

Yasakları DNS'le delenlere Google'dan bir uyarı
Bilim Teknoloji
DNS sunucuları bir devlet dairesinin girişindeki danışma bürosu gibi iş görür, size aradığınız yeri bulma konusunda yardımcı olurlar. Bunlar internetin düzgün işlemesi için gereken kavşak noktalardır.
Değiştirmek suretiyle DNS sunucularına gelen trafiği yönlendirmek, takip etmek ve kaçırmak ciddi  suçtur. Çünkü bunu genellikle organize suç örgütleri kişisel bilgilerinizi elde etmek için yapar. Kısacası Twitter'a girmek için değiştirdiğiniz DNS ayarlarını, bankacılık işlemleri için internete bağlanacağınız zaman eski haline döndürmeniz gerekir.
Haftalardır DNS değiştirmenin bu tür riskleri üzerine birçok haber yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Google da DNS değiştirmenin risklerine dair açıklama yaptı. DNS değişikliği farkında olmadan kullanıcıyı büyük tehlikeye atıyor. Ulaşmak istediğiniz sayfalara DNS sunucuları üzerinden ulaştığınızı asla unutmayın.
Google mühendislerinin internet ve güvenlik konusunda blog yazılarına ev sahipliği yaptığı bu adreste yayınlanan bir makalede, iletişim devinin yazılım mühendislerinden Steven Carstensen tarafından yapılan bir açıklama dikkat çekti.
Carstensen yazısında bir süredir Türkiye’deki servis sağlayıcılar tarafından yapıldığı iddia edilen DNS zehirleme ve kaçırma faaliyetlerine dair açıklamada bulundu.
Carstensen, Türkiye’de faaliyet gösteren kimi servis sağlayıcıların DNS kaçırma işlemi uyguladıklarını doğruladı. Hem Google'ın yaptığı araştırma hem de güvenilir dış kaynaklardan gelen raporlar Türkiye kökenli servis sağlayıcıların sahte DNS sunucuları işletmeye başlamak suretiyle Google DNS adreslerini taklit ettiğini doğruladı.
- Bilgi Çağı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)